Matti Nykänen meni naimisiin! - Viihde - Ilta-Sanomat

Matti Nykänen meni naimisiin!

Matti Nykänen ja Pia Talonpoika saivat toisensa.

26.7.2014 15:34

"Hyvä Matti!" - huudot kaikuivat, kun maailman paras mäkihyppääjä Matti Nykänen saapui häihinsä Joutsenon kirkkoon noin klo 15.04.

Kirkon liepeille oli tullut noin sata uteliasta seuraamaan häähumua. Matti Nykänen hymyili astuessaan autosta, mutta ei pukahtanut sanaakaan.

Mukana oli bestman Kai Merilä.

Matti oli totista poikaa saapuessaan kirkkoon. Vierellä rovasti Pirkko Piikkilä.

Hermostuneen oloinen Matti kiirehti nopeasti kirkon edustalla päivystäneiden ihmisten ohi ja pyyhälsi kirkon käytävälle.

Muutamaa minuuttia myöhemmin valkoisesta limusiinista kapusi Pia Talonpoika isänsä kanssa. Pia hehkui onnea upeassa valkoisessa yksiolkaimisessa puvussaan, jonka kruunasi pitkä laahus.

Morsian kantoi kädessään kalloja.

Pia saapui kirkolle limusiinikyydillä.

Joutsenon kirkon ovella päivystäneen moottoripyöräjengi Cannonballin jäsen saatteli Pian kirkkoon.

Morsian loisti valkoisessa yksiolkaimisessa puvussaan.

Pian puvun kruunasi upea laahus.

Hääjuhlaa pystyi seuraamaan Seiskan livelähetyksestä.

Lähetyksestä näkyi, kuinka hermostuneenoloinen pari vaihtoi nopean katseen ja Matti väläytti ilkikurisen hymyn ennen kuin pari astui alttarin eteen.

- On monia joiden mielestä sinun ei pitäisi olla tässä, Matti, rovasti Pirkko Piikkilä sanoi parille.

- Rakastaminen vaatii rohkeutta. On ihanaa olla rakastettu. Olette onnellisessa asemassa kun teillä on toisenne. Rakkaus ei ole pelkkä fiilis, vaan asenne toista kohtaan, vihkipappi jatkoi.

Matti ja Pia seisoivat totisena koko toimituksen ajan ja liikuttunut Pia vaikutti siltä kuin olisi pidätellyt kyyneliä.

Vain rovasti Piikkilän humoristiset viittaukset Matin urheilu-uran saavutuksiin kirvoittivat hymyn totisen hääparin huulille.

- Sinulla on viisi olympiamitalia. Neljä kultaista ja yksi hopeinen. Nyt saat kuudennen mitalisi, joka on kultaa. Pia on elämäsi viimeinen rakkaus, eikö niin, Matti? rovasti Piikkilä kysyi Matilta.

Jännitys näytti laukeavan vasta kun tuli aika sanoa ”tahdon”. Pari kajautti ilmoille kuuluvalla äänellä ”tahdon”, ja Matti onnistui sujauttamaan vihkisormuksen vaimonsa sormeen ilman sen suurempia ongelmia.

Pia Talonpoika asteli alttarille Erkki Melartinin Prinsessa Ruususen häämarssin soidessa. Lopuksi kuultiin Felix Mendelssohnin häämarssi.

Katso videolta Pian vanhempien tunnelmia häistä!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?