Matti Nykänen tänään kuudetta kertaa naimisiin - toinen Pia toden sanoo? - Viihde - Ilta-Sanomat

Matti Nykänen tänään kuudetta kertaa naimisiin - toinen Pia toden sanoo?

Matti Nykäsen menneisyyteen mahtuu vauhtia ja värikkäitä käänteitä.

Matti Nykänen ja Pia Talonpoika vihitään tänään Joutsenon kirkossa.­

26.7.2014 11:56

Koko kansan Matti eli Matti Nykänen, 51, astelee avioon tänään lauantaina kuudetta kertaa. Lempi leimahti Pia Talonpoikaan, 45, viime kesänä, ja kihlat vaihdettiin vajaan kolmen kuukauden seurustelun jälkeen.

- Olen tällä hetkellä erittäin onnellinen. En ole pitkään aikaan voinut näin hyvin, Nykänen sanoi tuolloin IS:lle.

- Näyttää siltä, että se on menoa nyt, linjasi tuleva morsian Pia.

Kun pari rantautuu lauantaina avioliiton auvoiseen satamaan, on kyseinen satama Matille tuttu - rantautuuhan hän sinne kuudetta kertaa.

Matkan varrelle on mahtunut intohimoa, vauhtia ja vaaratilanteita.

Valitettavan usein liitot ovat vain päättyneet noin kahden vuoden kohdalla.

Muistatko vielä Matin aiemmat avioliitot? Tiesitkö, että Nykänen on aiemminkin avioitunut Pian kanssa?

Ensimmäinen vaimo löytyi diskosta

Matti tapasi Tiina Hassisen mäkimiesten harjoitusleirin yhteydessä kesällä 1986. 23-vuotias mäkisankari ja 18-vuotias uraansa aloitteleva valokuvamalli tutustuivat yhteisten tuttavien välityksellä kuopiolaisessa diskossa.

Nuori lempi leiskui ja kihlat vaihdettiin jo parin viikon kuluttua. Häitä vietettiin marraskuussa.

Ensimmäisen vaimonsa kanssa Matti sai Sami-pojan.­

Nuoripari oli suuren kiinnostuksen kohteena MM-kisoissa. Kohuparin yhteiselämä oli värikästä ja heitä seurattiin tiiviisti. Syksyllä 1987 Matti näytti rauhoittuvan, sillä pariskunnalle syntyi Sami-poika.

Vielä seuraavana vuonna parin suhde näytti kukoistavan ja Tiina nähtiin kisoissa kannustusjoukoissa. Matti oli voitokas ja toi kotiin kolme olympiakultaa Calgarysta 1988.

Pari erosi kuitenkin saman vuoden lopussa, joten Matin ensimmäinen avioliitto paloi loppuun noin kahdessa vuodessa.

Toiset häät televisioitiin

Matin ja jyväskyläläisessä vaateliikkeessä työskennelleenPia Hynnisen yhteinen tarina alkoi heti sen jälkeen, kun Matti oli eronnut ensimmäisestä vaimostaan.

Kihlat vaihdettiin ja alttarille asteltiin 1989 Jyväkylän kaupunginkirkossa. Häät televisioitiin ja koko kansa saattoi katsoa seremoniaa.

- Tämä oli todella kova koitos, kovin paikka missä olen koskaan ollut, Nykänen tunnusti.

Matin ja Pia Hynnisen häitä tanssittiin 1989.­

Ongelmia oli jo häämatkalla Thaimaassa, josta rouva palasi kotiin ilman miestään. Häiden jälkeisenä syksynä Pia jätti avioerohakemuksen. Liitto oli usein julkisuudessa rajujen ja väkivaltaisiksi yltyneiden riitojen vuoksi. Pariskunta yritti pysyä yhdessä, ja loppusyksystä Pia kertoi odottavansa lasta.

Eveliina syntyi kesällä 1990.

Avio-onni ei tullut jäädäkseen, ja soutamisen ja huopaamisen jälkeen pari erosi lopullisesti 1991.

- Matin ja minun yhdessäolo oli mieletöntä jossittelua naimisiinmenosta lähtien. Avioero oli tosi vaikeaa: me elimme riipivää ollako vai eikö olla -elämää pitkän aikaa, Pia kertoi 1996.

Kolmaskin kerta karahti karikkoon

Kahden lähes peräkkäisen avioliiton jälkeen Nykäsen nähtiin astelevan alttarille muutaman vuoden jälkeen. Mäkikotkan hymy oli herkässä, kun hän löysi rakkauden ravintolan omistajasta Sari Paanalasta.

Matti vaihtoi kolmannen kerran säätyään Uuraisten kirkossa kesällä 1996. Hän vaihtoi myös sukunimensä ja oli pari vuotta Matti Paanala.

Mäkikotka tunnettiin pari vuotta nimellä Paanala, kun hän otti Sari Paanalan sukunimen naimisiinmenon jälkeen.­

Kahden vuoden kirous tuntui jälleen iskevän ja pari muutti erilleen alkuvuodesta 1998. Pian mäkikotka kohautti jälleen menemällä kihloihin virolaisen opiskelijatytön kanssa vain muutaman tunnin tuntemisen jälkeen.

Vanha suola alkoi kuitenkin janottaa, ja pari palasi yhteen puolen vuoden kuluttua.

Uudesta alusta huolimatta suhde kuitenkin kuivui kokoon reilun kahden avioliittovuoden jälkeen. Paanala-pariskunta erosi joulukuussa 1998 ja Matti muutti sukunimensä takaisin Nykäseksi.

Mervin kanssa kahdesti papin pakeille

Matin ja Mervi Tapolan vivahteikas tarina alkoi kesällä 1999. Nopeasti vaihdettiin myös kihloja. Suhde oli myrskyisä heti alkumetreistä: Nykäsen tavaroita kannettiin ulos ja häntä haastettiin oikeuteen rattijuopumuksesta ja morsiamensa pahoinpitelystä. Pari kuitenkin avioitui 2001.

Yhteiselo jatkui tappeluiden, erohakemusten ja yhteen palaamisien ryydittämänä, ja avioero astui voimaan keväällä 2003. Pari kihlautui uudelleen syksyllä 2003, ja häitä vietettiin toistamiseen heinäkuussa 2004.

Mervi Tapolan kanssa Matti avioitui kahdesti.­

Avioliitto päättyi 2010, ja sitä ennen erohakemuksia oli toimitettu 15 kappaletta. Matti oli myös puukottanut Merviä. Kaikkiaan pari oli yhdessä 11 vuotta.

- Meillä oli monivivahteinen liitto. Hän oli hyvin arvaamaton. Ikinä ei tiennyt, mitä päivä tai yö tuo tulleessaan. Välillä tuli risuja, ruusuja, nyrkkiä ja puukkoa, Mervi muisteli IS:lle tässä kuussa.

Susannan kanssa vain kihlat

Matti Nykänen tutustui Susanna Ruotsalaiseen kesällä 2010 ja pariskunta kihlautui pian.

- Naimisiin kyllä mennään, mutta en osaa sanoa milloin, Ruotsalainen sanoi IS:lle keväällä 2012.

Susanna Ruotsalaisen kanssa Matti suunnitteli häitä, mutta alttarille asti ei koskaan päästy.­

Pariskunnan kaksi ja puoli vuotta kestänyt yhteiselo päättyi alkuvuodesta 2013.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?