Kielinaista verrataan jo Adeleen - Sara Maria nappasi historiallisen levydiilin - Viihde - Ilta-Sanomat

Kielinaista verrataan jo Adeleen - Sara Maria nappasi historiallisen levydiilin

Pietarsaarelainen monilahjakkuus Sara Maria Forsberg on muutakin kuin pelkkä kielivideoita tekevä YouTube-ilmiö.

25.7.2014 17:45

Tiistaina tulivat ne isot ja odotetut uutiset: Sara Maria Forsberg, 20, on saanut kansainvälisen levytyssopimuksen Universal Music Groupiin kuuluvan Capitol Recordsin kanssa.

Esikoislevyn tuottajaksi valikoitui muun muassa Jennifer Lopezia, Lady Gagaa ja Lionell Richieta tuottanut, Grammy-palkittu Rodney "Darkchild" Jerkins. Kyseessä on ainutlaatuinen tapaus.

Onneksi olkoon Sara, miltä nyt tuntuu?

- Levytyssopimus tuntuu epätodelliselta, koska mut kiinnitettiin ensimmäisenä suomalaisena artistina isolle jenkkimerkille. Se on aivan mieletöntä! Eihän tätä vieläkään oikein tajua. Managerina toimiva enonikin on ihan pilvissä, nauraa Sara, joka vastaa puhelimeen Kaliforniassa, reippaana tapansa mukaan.

Sara asuu Santa Monicassa. Isossa vastaremontoidussa kaksiossa asuu myös valkoturkkinen Valo-koiranpentu. Taustalta kuuluukin haukuntaa.

- Valo istuu mun sylissä. Se haluaa huomiota.

 Saran esitteli suloisen Valo-koiran kesäkuussa Instagramissa seuraajilleen:

 

"En ole enää pelkkää kielivideota"

 

"Kielinaiseksi" tituleerattu Smoukahontas haluaisi kuitenkin jo jättää taka-alalle kielikuvanimityksen itsestään. Miljoonia kertoja katsottu kielivideo oli hänelle tavallaan vain yksi "pikku juttu".

- Nyt olen jo hiukan eri pisteessä. Kun sain levytyssopimuksen, en ole enää pelkkää kielivideota. Olen paljon enemmän: artisti ja youtubettaja. Nyt mä luon, omana itsenäni.

Sara Forsberg on tehnyt sen, mistä moni haaveilee. Hän on Amerikassa onnistunut pääsemään sisään niin musiikki-, elokuva- kuin mainosbisnekseenkin. Verkkoja on ollut vesillä monessa paikassa.Tällä hetkellä Saran ykkösjuttu on laulaminen. Työtä studiossa levyn parissa on tehty jo kohta kolme kuukautta. Useita kymmeniä kappaleita on nauhalla.

- Levyä alettiin tehdä viikko sopimuksen allekirjoituksen jälkeen. Se tuntui ihan kreisiltä, kaikki tapahtui taas niin nopeasti.

Millaista musiikkia ja keiden biisejä levylle tulee?

- R&b-vaikutteista urbaania poppia, myös tuorein hip hop -elementein. Ensin yritettiin lähteä soul-linjalle, sitten huomattiin, että ääneni sopii urbaanimpaan tyyliin. Biisejä on tehnyt enimmäkseen tuottaja-säveltäjä Rodney Jerkins. Itsekin olen kirjoitellut muutaman. Levylle saattaa ehkä tulla niistä yksi. Enimmäkseen kappaleita kirjoitetaan vähän ristiin rastiin. Mielipiteitäni kuunnellaan kyllä.

- Studiossa laulaminen on ihan sairaan kivaa, kun olen päässyt makuun. Studio on yksi mun lempipaikoista, rakastan olla siellä.

Capitol Recordsin toimitusjohtaja Steve Barnett oli myös harvinaisen varma Sara Forsbergin suuresta lahjakkuudesta. Niin varma, että hän vertasi Saraa Adelen ja Sam Smithin kaltaisiin laulajiin.

Sara Maria ponnahti julkisuuteen youtube-videoillaan. Nyt hänestä luodaan kansainvälistä tähteä.­

Voimakasääninen Adele on nykyisin yksi arvostetuimpia laulajattaria.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?