Illalla televisiossa: 15-vuotias Sara jäi raiskauksen jälkeen yksin - Viihde - Ilta-Sanomat

Illalla televisiossa: 15-vuotias Sara jäi raiskauksen jälkeen yksin

Teinitytön raiskaaja on usein ikätoveri samasta kaveripiiristä.

15-vuotias Sara joutui ihastuksensa ja tämän kavereiden raiskaamaksi kotibileissä.­

23.7.2014 6:04

Ei oikea raiskaus? TV2 klo 22.05Ruotsalaistutkimuksen mukaan joka kymmenes lukio-ikäisistä tytöistä on suostuteltu tai painostettu seksiin vastoin tahtoaan. Väkisinmakaaja on useimmiten ikätoveri. Nuoret pohtivat asiaa SVT:n tuottamassa, uusintana nähtävässä  dokumentissa Ei oikea raiskaus? Tilanne hämärtyy, jos tuttu koulukaveri, johon on ihastunut, pakottaa seksiin yhteisessä illanvietossa. Näin kävi dokumentin kuvaamassa Saran tapauksessa.

Sara raiskattiin 9. luokan keväällä, 15-vuotiaana. Kokemattomana hän joi liikaa kotibileissä. Ihastuksen kohde tuli huolehtimaan pahoinvoivasta tytöstä ja vei makuuhuoneeseen toipumaan. Se tuntui hyvältä. Kunnes muut pojat saapuivat, ja ovi lukittiin.

Hyväksikäyttötilanteessa Sara kertoo miettineensä, mitä pojat ajattelisivat hänestä, jos hän huutaisi tai vastustelisi. Lopulta Sara vain pysytteli hiljaa ja liikkumatta, vaikka halusi pois. Hän vaikeni tapahtuneesta myös koulussa. Sara jää yksin, kun juorut ja valokuvat illan tapahtumista leviävät. Kukaan ei kysy hänen versiotaan tapahtumista. Sara alkaa itsekin uskoa olevansa syypää.Historia: Suuruudenhullu Führer-kultti, TV1 klo 19.00Hitler rakennutti Nürnbergiin natsivaltakuntansa mahtipontisen juhlanäyttämön. Puoluepäiville kokoontui toista miljoonaa ihmistä. Mukanaolijat muistelevat yli viikon kestäneiden juhlien ilmapiiriä.

Alamaailma, TV2 klo 21.00Kolmeosaisen Alamaailma-kokonaisuuden viimeinen osa, Lakimies, alkaa. Pääosaa näyttelee Teijo Eloranta.

Eyes Wide Shut, Ava klo 21.00Stanley Kubrickin eroottisen trillerin pääosissa nähdään silloinen aviopari Tom Cruise ja Nicole Kidman.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?