Uuden musiikkivideon julkaissut tangofinalisti meni naimisiin - "Se oli melko ex tempore" - Viihde - Ilta-Sanomat

Uuden musiikkivideon julkaissut tangofinalisti meni naimisiin - "Se oli melko ex tempore"

Laulaja-lauluntekijä Yona kertoo, kuinka hänen elämässään puhaltavat uudet tuulet. Hän meni syksyllä kaikessa hiljaisuudessa naimisiin ja nyt hän työstää uutta levyään.

15.7.2014 22:16

Monipuolinen muusikko Yona tuli rytinällä tunnetuksi laajemmallekin kuulijakunnalle viimeistään silloin, kun hän osallistui yllättäen viime vuonna Seinäjoen Tangomarkkinoille ja ylsi heti toiselle sijalle kuningatarfinaalissa.

Sydän sykki tangolle, ja naiselta julkaistiin alkuvuodesta levy Tango A la Yona. Nyt Yonalta julkaistiin uusi musiikkivideo herkästä kappaleesta Ilon kyyneleet, joka on ensinäytössä Ilta-Sanomilla.

- Jo se sai minut itkemään onnesta, kun kuulin ensimmäisen kerran kappaleen melodian. Se on Reino Markkulan sävellys ja sitten selvisi, että Junnu Vainio on tehnyt siihen aivan upeat sanat. Tämä sopii mielestäni kesäiseen onneen, ehkä kesähäihinkin. Ja jos tarkkaan kuuntelee, huomaa että välillä tangorytmi vinksahtaa valssin puolella, nainen kuvailee.

Vaikka kappaleen ja musiikkivideon muodostama kokonaisuus on herkkä ja kaunis, takana kupli välillä jopa kauhu. Video on kuvattu Linnanmäellä yhden päivän aikana, joten Yona pyöri useissa huvipuistolaitteissa.

- Se oli kyllä hurjaa, kun jouduin kaikkiin niihin aivan kamaliin laitteisiin. Yritin vielä ylhäältä huudella että pysäyttäkää, pysäyttäkää! Ihan kauhea pakokauhu tuli välillä, nainen nauraa.

Yonan kohdalla kuitenkin yllytyshulluus löi pelon.

- Olin ihan paniikissa, että joku lukko aukeaa tai laite menee rikki, mutta olen niin yllytyshullu että menin aina niihin. Yllytyshulluuttani käytettiin häikäilemättömästi hyväksi, hän nauraa.

Kauhua ei kuitenkaan suoranaisesti paljoa videolla näy.

- Herkistyin kun näin videon. Sitä ei suunniteltu paljoa, menimme vain katsomaan mitä päivän aikana saa kasaan. Se oli sellainen onnellinen päivä klovnin kanssa Linnanmäellä. Musiikkivideo saavuttaa hyvin kappaleen tunnelman ja sanoman. Kokonaisuus kuvastaa hyvin omaa elämäntilannettani nyt.

Monipuolinen muusikko Yona on nähty tähän mennessä omien keikkojen lisäksi Seinäjoen Tangomarkkinoilla ja esimerkiksi vuonna 2010 hän sai Emma-palkinnon Vuoden tulokas -kategoriassa.­

Iloa naisen elämään todella kuuluukin. Moni ehkä muistaakin, että Yona tuli tunnetuksi tangokuningatarkilpailussa Johanna Louhivuorena. Sukunimi kuitenkin vaihtui kaikessa hiljaisuudessa viime syksynä, kun hän avioitui kolmen vuoden seurustelun jälkeen.

- Menin syksyllä naimisiin ja nykyään olen rouva Pitkänen. Se oli aika ex tempore eräänä kauniina syksyisenä tiistaipäivänä, kun menimme maistraattiin ja sitten ystävien kanssa juhlimaan.

Tarvetta suurille häille ei ollut.

- Olemme molemmat olleet aiemmin naimisissa, joten suurten häiden merkitys ei ole enää tärkeä. Tämä oli sellainen vain meidän kahden juttu.

Yona kuvailee, että hänellä on nyt rauhallinen hetki elämässä ja hän keskittyy musiikin tekemiseen. Uusi levy syntyy ensi kevääseen mennessä, mutta ilmeisesti jälkikasvua ei ole lähiaikoina syntymässä.

- Olen onnellinen. Nyt on hyvä ihan vain näin, nainen kuvailee tilannettaan.

- Tai mitä se onnellisuus nyt lopulta on. Ihmiset ottavat liikaa paineita onnellisuudesta mielestäni. Elämä on välillä rankkaa ja välillä ihanaa. Pääasia on saada olla ystävien ja rakkaiden kanssa hyvissä väleissä, muu elämässä on toissijaista, hän filosofoi onnellisuuden olemusta lopuksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?