Illalla televisiossa: Brad Pittin ensimmäinen päärooli hyllytettiin lähes kymmeneksi vuodeksi - Viihde - Ilta-Sanomat

Illalla televisiossa: Brad Pittin ensimmäinen päärooli hyllytettiin lähes kymmeneksi vuodeksi

Entisessä Jugoslaviassa kuvattu elokuva julkaistiin vasta kun Pitt oli tunnettu elokuvatähti.

Brad Pittin (oik.) ensimmäinen pääroolisuoritus Valon pimeä puoli -elokuvassa pääsi elokuvateattereihin 1997.­

15.7.2014 6:02 | Päivitetty 15.7.2014 15:30

Valon pimeä puoli, Liv klo 22.05Brad Pitt sai 24-vuotiaana ensimmäisen pääroolinsa elokuvassa. Hanttihommia tehneelle ja sivuosia näytelleelle Pittille pesti oli kuin lottovoitto, sillä hän pääsi myös matkustelemaan. Elokuva kuvattiin entisen Jugoslavian alueella, pääosin nykyisessä Montenegrossa. Ohjaaja Bozidar Nikolic kuvasi tarinan amerikkalaisesta Rickistä (Pitt), joka kärsii harvinaisesta ihosairaudesta. Rickin iho ei kestä aurinkoa, joten hän joutuu käyttämään erikoista, koko vartalon ja pään peittävää nahka-asua. Apua etsitään ulkomailta parantajan luota, jonka antaman hoidon turvin Rick päättää elää kolme päivää elämästään altistuneena auringolle – ja rakkaudelle.

Alueella oli jo kuvaushetkellä tiukat tunnelmat ja sisällissota kyti. Nuori Pitt oli päässyt lentämään vasta toista kertaa elämässään ja otti kaiken irti matkakokemuksesta. Elokuvaa ei kuitenkaan julkistettu ennen kuin vuonna 1997, yhdeksän vuotta varsinaisen tuotantovuoden (1988) jälkeen. Elokuvan osien väitettiin joutuneen sodan jalkoihin, sillä Jugoslavian alueella puhkesi 1990-luvun alussa sotia, jotka johtivat Jugoslavian hajoamiseen. Pitt itse ei tunnu olevan vakuuttunut selityksestä.

- Minusta se joutui hyllytetyksi, koska siitä puuttui tiettyä viihteellistä arvoa, Pitt kertoi paljon myöhemmin Entertainment Weeklyn haastattelussa.

Varsinaiseksi läpimurtorooliksi muodostuikin sivurooli Thelma & Louise -elokuvassa kolme vuotta Valon pimeä puoli -elokuvan kuvaamisen jälkeen.

SuomiAreena Special, MTV3 klo 19.30Puhetta Suomen puolustuksesta, vieraina puolustusministeri Carl Haglund sekä kansanedustajat Juha Sipilä ja Jussi Niinistö. Haastattelussa tuleva Puolustusvoimien komentaja Jarmo Lindberg.

Kaikuja tuonpuoleisesta, TV1 klo 20.00Sarjan päätösteemana on jälleensyntyminen. Juontajan väitetään kuolleen edellisen kerran Unkarissa vain 15-vuotiaana.

Postimies soittaa aina kahdesta, TV2 klo 22.05Jessica Lange teki läpimurron klassikkofilmauksen myötä. Vastanäyttelijänä nähdään Jack Nicholson.

Tykkää Tv-lehden Facebook-sivusta ja näet parhaat tv:n katseluvinkit myös Facebookissa.Uusi Ilta-Sanomat Tv-lehti ilmestyy keskiviikkoisin. Lehti myydään yhdessä Ilta-Sanomien kanssa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?