Jani Sievinen erostaan: "En ole ihan vielä valmis uuteen suhteeseen" - Viihde - Ilta-Sanomat

Jani Sievinen erostaan: "En ole ihan vielä valmis uuteen suhteeseen"

Entinen huippu-uimari Jani Sievinen käy parhaillaan läpi yhtä elämänsä kovimmista kriiseistä. -Nyt tärkeintä on, että saan omat palikkani ensin kuntoon, Jani sanoo.

Jani Sievinen uskoo, että aika parantaa haavat.­

13.7.2014 17:28

Jani Sievinen vei viime perjantaina tyttärensä Ruotsiin, josta lapset jatkoivat matkaa äitinsä Mari Sievisen (os. Samuelsen) kanssa tämän kotiseudulle Norjaan.

- Haikea olo, haikea olo. Kyllä jonkin aikaa kestää, että arki jatkuu taas. Muut elämän vastoinkäymiset eivät ole mitään siihen verrattuna, että joutuu olemaan erossa lapsistaan, Jani huokaa.

Jani ja Mari jättivät yhteisen avioerohakemuksen toukokuussa kahdeksan avioliittovuoden jälkeen. Avioero oli Janille jo toinen: ensimmäisestä vaimostaan Susanna Ingerttilästä Jani erosi vuonna 2006.

Mari jatkaa elämää tyttöjen kanssa kotimaassaan, Jani jää asumaan Nummelaan yhdessä vanhimman poikansa kanssa.

Sievinen painottaa, että ero on aina kahden ihmisen välinen asia, joihin muilla ei ole nokan koputtamista. Pahinta on se, että usein ero vaikuttaa koko lähipiiriin paljon enemmän kuin pariskuntaan itseensä.

Lastensa puolesta Jani on nyt eniten surullinen.

Eron läpikäymisessä on auttanut jo uima-altaassa vuosikymmenien aikana saatu oppi: tappioita ei voi jäädä suremaan.

Jani kertoo, että tärkeintä on nyt oman elämän kuntoon saaminen.

- En ehtinyt silloin Susannan jälkeen olla kauan yksin. Nyt tärkeintä on, että saan omat palikkani ensin kuntoon. Vasta sitten voi antaa tunteille valtaa.

"Marin kanssa tilanne oli toinen"

Janilla on ollut elämänsä aikana neljä pitkää parisuhdetta, jos myös parin vuoden suhteet lasketaan. Hän kertoo ihastuneensa kaikissa suhteissa nopeasti, rakkaus on tullut jälkijunassa.

- Kaikissa näissä neljässä suhteessa olen ollut neljässä eri elämäntilanteessa, mutta kaikki naiset ovat olleet myös aivan erilaisia. Loistavia persoonia kaikki, ja jokainen näistä parisuhteista on opettanut minua.

Ensimmäiset kolme suhdetta menivät vahvasti uinnin ehdoilla.

- Marin kanssa tilanne oli toinen. Se olikin siinä mielessä ihan täysin erilainen suhde, koska uintiurani oli ohitse. Marin kanssa opin elämään normaalia arkea. Jos olisin ollut yksin pitkään eron jälkeen, tuskin normaalia arkea olisi missään vaiheessa tullut. Käytännössä se tarkoittaa esimerkiksi sitä, että muistaa ystäviä syntymäpäivinä. Uintiuran aikana käytännössä kaikki tuollainen jäi huomioimatta.

- Eroihin ei ole mitään selviytymiskeinoja. Aika parantaa, mutta ainahan ne koskettavat ja niistä tulee haavoja. Joskus aika parantaa nopeammin, joskus hitaammin. Mutta sitä tulee myös vanhemmaksi ja viisaammaksi näissä asioissa, osaa ottaa enemmän asiat sen asian vaatimalla tavalla kuin nuorempana.

- En ole ihan vielä valmis uuteen suhteeseen. Parisuhdeasiat toki ovat sellaisia, että ei niihin voi valmistautua. Jos joku tulee tuohon noin ja tykkäät hänestä, se voi tapahtua milloin vain. Fiksuinta on toki saada ensin omat asiat kuntoon.

- Aiempaa eroani riepoteltiin julkisuudessa paljon, tämä ero on mennyt siltä osin hyvin. Katson positiivisesti tulevaan. Ero ei ole vain negatiivinen asia, vaan se avaa myös valtavasti mahdollisuuksia. Tavoitteeni on ottaa niistä mahdollisuuksista kiinni.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?