600 leluponifania kokoontui Finlandia-taloon - katso kuvat värikkäistä asuista - Viihde - Ilta-Sanomat

600 leluponifania kokoontui Finlandia-taloon - katso kuvat värikkäistä asuista

Leluponifanien Crystal Fair -tapahtuma on kerännyt Helsinkiin satoja kävijöitä. Osa heistä on pukeutunut poneiksi.

My Little Pony: Ystävyyden taikaa -sarjan faneille omistettu Crystal Fair -tapahtuma kokosi faneja Helsingin Finlandia-talolle lauantaina.­

5.7.2014 18:58

Tshekkiläinen Jaroslav Haken kohentaa vaaleanpunaista peruukkiaan ja asettelee vihreän juhlaviittansa hieman paremmin. Hän on pukeutunut ihailemakseen My Little Pony -hahmoksi, Fluttershyksi.

Hänen ystävänsä, seepraa muistuttavaksi Zecoraksi pukeutunut Pavel Dolezal kertoo, että poniharrastajien tapaamisissa on helppo tutustua muihin ihmisiin. Itse tehdyt poniasut madaltavat kynnystä aloittaa keskustelu ventovieraiden kanssa.

Tshekkiläiset Jaroslav Hakem (vas) ja Pavel Dolezal.­

Haken, Dolezal ja noin 600 muuta Finlandia-taloon kerääntynyttä fania ihailevat My Little Pony -hahmoihin perustuvaa Friendship is Magic -piirrossarjaa.

Maailmalla erityisesti nuoret miehet ovat ottaneet sarjan hahmot omikseen. Heitä kutsutaan nimellä bronies, joka tulee englannin sanoista bro ja ponies, veli ja ponit.

Lauantaina ponifanit esittelivät asujaan pukukilpailussa, jota saapui tuomaroimaan ruotsalainen cosplay-ammattilainen Yami Björk. Cosplayssa pukeudutaan erilaisiksi piirroshahmoiksi. Björk kehuu pohjoismaista cosplay-kulttuuria erinomaiseksi.

– Täällä näkee, että ihmiset välittävät yksityiskohdista ja puvut ovat usein hyvin tarkasti tehtyjä.

Peruukit tilataan verkosta

Sisarukset Nita ja Noora Koskinen pudistelevat päitään sille, että poniharrastus olisi vain nuorten miesten villitys.

Koskiset innostuivat yhdessä poneista ja sarjan henkeen sopivien cosplay-asujen tekemisestä. Cosplayssa pukeudutaan erilaisiksi piirroshahmoiksi. Sisarukset ovat valinneet asunsa ponien luonteiden mukaan.

– Pidän Rainbow Dashista, koska poni on poikatyttömäinen ja itsevarma kaikessa, johon ryhtyy, Nita Koskinen kertoo.

Cosplay-kilpailuun osallistuneet Nita Koskinen (vas), Noora Koskinen, Katja Lindell ja Alisa Viitanen.­

Hänen Rainbow Dash -asuunsa kuuluu sateenkaariviitta. Noora Koskisen asussa taas on tähtiä, jotka sopivat Twilight Sparkle -ponin tyyliin.

Koskiset kertovat, että poniharrastajat tilaavat asuihin sopivat peruukit ja asusteet usein verkkokaupoista. Varastoja täydennetään myös tapahtumissa. Nytkin Finlandia-taloon on levittäytynyt useita myyjiä myymään fanituotteita.

Ruotsalainen cosplay-ammattilainen Yami Björk.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?