Matti ja Teppo pettyivät heistä tehtyyn musikaaliin: Eihän tämä näin voi mennä

Julkaistu:

Musikaali
Matti ja Teppo pettyivät raskaasti heistä tehtyyn kesäteatteriesitykseen. Veljesten mukaan käsikirjoituksessa ei ole totuuspohjaa.
Turun Samppalinnan kesäteatterissa tänä kesänä nähtävä
Matti ja Teppo - The Turku Brothers -musikaali on aiheuttanut sen innoituksena olleille Matille ja Tepolle paljon mielipahaa.

Matti ja Teppo Ruohonen olisivat halunneet olla enemmän mukana käsikirjoituksen suunnittelussa ja vaikuttaa esimerkiksi kappalevalintoihin.

- Meille tuotiin valmis käsikirjoitus, eikä mitään ehdotuksiamme otettu vastaan. Ihmettelimme, että eihän tämä näin voi mennä, Teppo harmittelee.

Molemmat puhuvat koko aiheesta selvästi ärtymystä äänissään.

- Monista artisteista on viime vuosina tehty esityksiä, joiden suunnittelussa he ovat saaneet olla aktiivisesti mukana ja päässeet kertomaan sitä kautta oman tarinansa. Mekin olisimme halunneet, että kun tällainen esitys kerran päätetään tehdä, niin se tehtäisiin kunnolla. Niin, että se olisi totuudenmukainen kuvaus urastamme, Matti sanoo.

- Olisimme halunneet, että siinä kerrotaan miten kovaa taistelua ja työntekoa meidänkin uramme on ollut, eikä mitään vitsiksi lyötyä pelleilyä, hän jatkaa.

Matti kiihtyy aiheesta puhuessaan selvästi. Pettymys paistaa myös Tepon kasvoilta.

Teatteri pyysi veljeksiä kunniavieraiksi näytelmän ensi-iltaan 19. kesäkuuta, mutta he eivät halunneet osallistua.


Duo ei vielä tiedä, tulevatko he hyötymään esityksen menestyksestä rahallisesti.

- En tiedä saadaanko me siitä mitään, siitä täytyy keskustella jonkun sellaisen kanssa, joka näistä asioista tietää, Matti toteaa.

Samppalinnan kesäteatterin kotisivuilla näytelmää kuvaillaan musikaalikomediaksi, joka yhdistelee Matin ja Tepon tarinaa ja
Blues Brothers -teemaa.

"Kaikki alkoi vuoden 1966 Ponnahdus pinnalle -laulukilpailusta ja kuinkas sitten kävikään... Musikaali käsittelee turkulaista ilmiötä, joka ei jätä ketään kylmäksi. Se on komedia musiikkibisneksestä, veljeydestä sekä kommellusten täyteisestä kiitoradasta iskelmätaivaalle. Siitä mitä inspiraation lähteenä olleen kaksikon elämässä on tapahtunut tai olisi voinut tapahtua Aurajoen rannassa, kylässä nimeltä Turku"
, esitystä kuvaillaan sen esittelytekstissä.

Musikaalikomedia sekoittelee vapaasti faktaa ja fiktiota. Näytelmän pääosissa nähdään Sami Hintsanen (Matti) ja Petja Lähde (Teppo), sekä veljesten isää esittävä Ismo Kallio.

- Siellä on katsomot myyty täyteen koko kesäksi meidän nimillämme, vaikka meillä ei ole mitään tekemistä asian kanssa, Teppo sanoo päätään pyöritellen.

- Kyllä tämä harmittaa tosi paljon. Toivoimme, että tarinamme kerrotaan kunnolla ja meitä kunnioittaen, eikä sitä lyötäisi ihan läskiksi, Matti päättää.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt