Soul-legenda Bobby Womack on kuollut - Viihde - Ilta-Sanomat

Soul-legenda Bobby Womack on kuollut

Pori Jazzeillakin esiintynyt soul-legenda Bobby Womack on kuollut.

28.6.2014 3:41 | Päivitetty 28.6.2014 5:28

Womackin levy-yhtiön edustaja vahvistaa Rolling Stone -lehdelle, että laulaja on menehtynyt, mutta hänen kuolinsyystään ei ole vielä tietoa.

Womack oli menehtyessään 70-vuotias.

Womack kamppaili elämänsä aikana useiden terveysongelmien kanssa. Hänen toipui paksusuolen syövästä toukokuussa 2012 ja tammikuussa 2013 mies kertoi sairastavansa Alzheimerin tautia.

Bobby Womackin menestys oli suurimmillaan 1970- ja 1980-luvuilla. Hän teki musiikkiuransa aikana pääasiassa R&B- ja soul-musiikkia, mutta myös funkia ja gospelia.

Amerikkalaisen Womackin tunnetuimpiin kappaleisiin lukeutuvat Across The 110th Street, brittiyhtye Rolling Stonesinkin versioima It's All Over Now ja Lookin' for A Love.

Muusikko aloitti esiintymisen veljiensä kanssa 1950-luvulla, ja myöhemmin yhtyettä kutsuttiin Valentinos-nimellä. Hän myös soitti kitaraa sekä sanoitti muiden tähtiartistien laulamia lauluja.

Womack valittiin rock and rollin kuuluisuuksien galleriaan vuonna 2009. Hän taisteli vuosikymmeniä huume- ja terveysongelmien kanssa, mutta julkisti vuonna 2012 uuden levyn yli 10 vuoden tauon jälkeen. Hänen oli tarkoitus lähteä Euroopan-kiertueelle ensi kuussa.

Womack on esiintynyt myös Suomessa. Viime kesänä soul-legenda nousi Pori Jazzien Kirjurinluodon lavalle. Miehen piti esiintyä myös Flow-festivaaleille vuonna 2012, mutta joutui perumaan keikkansa terveydentilansa vuoksi.

 

Bobby Womack esiintyi viime kesänä Pori Jazzeilla.­

 

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?