Popmusiikin hittinikkari Gerry Goffin on kuollut - Viihde - Ilta-Sanomat

Popmusiikin hittinikkari Gerry Goffin on kuollut

Aretha Franklinille ja Whitney Houstonille sanoittanut Gerry Goffin kuoli kotonaan torstaina.

20.6.2014 11:29

Tunnettu yhdysvaltalainen sanoittaja Gerry Goffin kuoli kotonaan Los Angelesissa torstaina. Hän oli kuollessaan 75-vuotias.

Goffin muistetaan varsinkin ensimmäisen vaimonsa ja työtoverinsa Carole Kingin kanssa tehdyistä hiteistä kuten Will You Love Me Tomorrow ja Loco-Motion. Pari oli naimisissa vuodet 1959-1968.

Carole King kirjoitti kuolemasta torstaina Facebookissa, ja Goffinin vaimo Michelle Goffin vahvisti poismenon julkisuuteen antamassaan tiedotteessa. Tiedotteen mukaan Goffinin kuolemansyy oli luonnollinen.

Goffinilla oli sormensa pelissä useamman kuin 50 listahitin synnyssä.

Hän sanoitti Carole Kingin kanssa muun muassa Pleasant Valley Sundayn Monkeesille, Crying in the Rainin Everly Brothersille ja Some Kind of Wonderfulin sekä On Broadwayn The Driftersille.

Niin ikään hän on sanoittanut Carole Kingin kanssa Aretha Franklinin kappaleen (You make me feel) Like a Natural Woman ja ilman Kingiä Whitney Houstonin kappaleen Saving All My Love for You.

Goffinin ja laulaja-lauluntekijä Carole Kingin 1960-luvulla alkanut suhde on yksi viihdemaailman kiinnostavimmista. Se on ollut jopa Broadway-musikaali Beautifulin aihe.

Goffin sai Oscar-ehdokkuuden vuonna 1975 tekemästään tunnusmusiikista elokuvaan Mahogany.

- Gerry Goffin oli ensirakkauteni, Carole King sanoi tiedotteessaan.

- Hänellä on merkittävä vaikutus niin elämääni kuin maailmaan. Gerry oli hyvä mies ja dynaaminen voima, jonka sanat ja luovuus vaikuttavat vielä tuleviin sukupolviin. Hänen perintönsä minulle ovat kaksi tytärtämme, neljä lastenlasta ja kaikki laulut, jotka ovat koskettaneet miljoonia ihmisiä. Häntä tulevat kaipaamaan hänen ihana vaimonsa Michelle, hänen omistautunut managerinsa Christine Russell, hänen viisi lastaan ja kuusi lastenlastaan.

Lähteet: Daily Mail, USA Today, Reuters

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?