Matti Nykäselle tuomio ylinopeudesta – roimat sakot ja kortti kuivumaan - Viihde - Ilta-Sanomat

Matti Nykäselle tuomio ylinopeudesta – roimat sakot ja kortti kuivumaan

Matti Nykänen ajoi 60 kilometrin ylinopeutta maaliskuussa. Nyt asia on käsitelty käräjäoikeudessa.

9.6.2014 16:15

Nykänen kaahasi poliisin tutkaan 160 kilometrin tuntivauhdilla Lahden moottoritiellä Mäntsälässä 19. maaliskuuta. Paikalla oli tuolloin 100 kilometrin nopeusrajoitus. Kyydissä oli yksi matkustaja.

Nykänen myönsi asian IS:lle tuolloin, ja tunnusti myös oikeuden esitutkinnassa ajaneensa autoa syytteessä kerrotussa tilanteessa.

- Harmittaa aivan hemmetisti, koska en ole mikään kaahari. Nytkin ajoin ylinopeutta vain hetkellisesti, yhden pienen hetken.

Nykänen joutui ajokieltoon heti kiinni jäämisensä jälkeen. Nyt Tuusulan käräjäoikeus on antanut ylinopeudesta tuomion. Tuomion mukaan Nykänen on tahallaan tai törkeästä huolimattomuudesta rikkonut tieliikennelakia ja sen nojalla annettuja säännöksiä.

Käräjäoikeus määräsi maanantaina käydyssä istunnossa Nykäselle 60 päiväsakkoa. Nykäsen vuoden 2012 tuloilla summa on 4 320 euroa. Lisäksi Nykäsen ajokielto jatkuu 30. kesäkuuta saakka.

Nykänen ei saapunut paikalle oikeuden istuntoon. Oikeudessa kuultiin todistajana paikalla ollutta ylikonstaapelia. Poliisi oli valvonut liikennettä ylinopeuspaikalla.

- Pimeää, ei valaistusta, talvikeli, tien pinta kuiva, mittaushetkellä ei muuta liikennettä, poliisi kuvaili liikenneolosuhteita.

Matti Nykänen kertoi IS:lle maaliskuussa kokeneensa vääryyttä ja aikovansa valittaa päätöksestä.

- Tieolosuhteet olivat hyvät, enkä aiheuttanut kenellekään mitään vaaraa. Kun ajaa yli satatuhatta kilometriä vuodessa, väkisinkin siinä tulee välillä ajettua ylinopeuttakin. Ja kun ajaa paljon, kyllä siinä kortti kerran kymmenessä vuodessa lähtee hetkeksi hyllylle - ihan kenellä tahansa noilla kilsamäärillä, Nykänen kommentoi.

Nykäsellä on keikkoja ympäri Suomea. Hän on luvannut päästä paikalle ajokiellosta huolimatta.

- Olen tykännyt ajaa itse keikkapaikoilleni, joten siinä mielessä tilanne nyt vaikeutuu. Mutta joka keikalle tulen paikalle, varmasti.

Nykäsen tuomiosta kertoi ensin Iltalehti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?