Festivaalien lippujen hinnat ovat nousseet roimasti - Viihde - Ilta-Sanomat

Festivaalien lippujen hinnat ovat nousseet roimasti

Suomalaisten musiikkifestivaalien lippujen hinnat ovat nousseet kymmenessä vuodessa huomattavasti enemmän kuin tavaroiden ja palveluiden hinnat keskimäärin.

Yleisöä Flow-festivaaleilla Suvilahdessa Helsingissä sunnuntaina 11. elokuuta 2013.­

9.6.2014 3:00

Asia käy ilmi STT:n selvityksestä, jossa vertailtiin kahdeksaa suurta musiikkitapahtumaa vuosilta 2005–2014. Vertailussa olivat mukana Flow, Ilosaarirock, Nummirock, Pori Jazz, Provinssirock, Qstock, Ruisrock ja Tuska.

Muutaman festivaalin hinnat ovat yli kaksinkertaistuneet kymmenessä vuodessa, ja kaikilla hintojen nousu on ollut vähintään kymmenien prosenttien luokkaa. Yhden päivän liput ovat kallistuneet enemmän kuin kahden tai kolmen päivän liput.

Roiminta hintojen nousu on ollut Helsingin Flow'ssa ja Tuskassa sekä Oulun Qstockissa. Kaikki niistä, varsinkin Flow ja Qstock, ovat kuitenkin myös kasvattaneet kokoaan kymmenessä vuodessa. Maltillisimmin hintoja ovat nostaneet Nummirock ja Pori Jazz.

Vertailussa mukana olleista festivaaleista tänä kesänä kallein on Flow, jonne yhden päivän lippu maksaa palvelumaksuineen 89 euroa. Vajaat 30 euroa halvemmalla yhden päivän lipun saa Joensuun Ilosaarirockiin tai Kauhajoen Nummirockiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?