Akateemikko säälii nuoria: "Kauheasti tulee informaatiota tietokoneelta" - Viihde - Ilta-Sanomat

Akateemikko säälii nuoria: "Kauheasti tulee informaatiota tietokoneelta"

Vuokko Nurmesniemi kertoi ajatuksistaan muotoilija Ilmari Tapiovaaran kunniaksi avatussa juhlanäyttelyssä Designmuseossa Helsingissä.

Vuokko-vaatemerkin perustaja, akateemikko Vuokko Nurmesniemi tapasi näyttelyn avajaisissa entisen kulttuuriministeri Paavo Arhinmäen. Ilmari Tapiovaara on kaikkein merkittävimpiä muotoilijoita, Paavo Arhinmäki kehui.­

5.6.2014 22:27

 Tänä vuonna tulee 100 vuotta maailmankuulun muotoilijan syntymästä.

- Tämä aika on nuorille vaativa ja kova. On kauhean vaativaa, kun tulee niin kauheasti informaatiota tietokoneelta. Että pystyy olemaan oma itsensä, se vaatii paljon, Vuokko Nurmesniemi sanoo.

- Minun ikäiselleni ihmiselle Ilmari Tapiovaara on ollut suuri mestari. Hän lähti heti sodan jälkeen Ranskaan. Suomi oli silloin autio ja tyhjä. Siitä huolimatta hänen näkemyksensä oli vahva ja voimakkaampi kuin monien nykypäivänä.

- On sääli, että historia ei toista itseään. Kaikki on nykyään niin kevyttä ja nopeaa. Suomessa on ollut aina luovuutta, mutta maailma suosii nykyään samankaltaisuutta. Nuoret eivät osaa pompata ulos kehästä. Sain itse hyvän koulutuksen. Olimme Tapio Wirkkalan ja Kaj Franckin oppilaita. Nämä mestarit olivat miehiä, jotka veivät meidät maailmalle. He eivät pelänneet ketään eivätkää välittäneet suomalaisesta ujoudesta.

 

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?