"Tepon tuliainen" syöksi Matin ja Tepon kahden kuukauden sairastelukierteeseen

Matti ja Teppo joutuivat perumaan lähes kahden kuukauden keikat.

Tepon ja Matin kevät oli rankka.

Laulajaduo Matin ja Tepon kevät oli poikkeuksellisen rankka. Molemmat sairastivat pahan flunssan, jonka seurauksena piti perua peräti 14 keikkaa.

Flunssa oli todennäköisesti tuliainen Tepon maaliskuun alun lomamatkalta Meksikosta. Duo ehti tehdä matkan jälkeen vain pari keikkaa, joita tehtäessä Teppo oli jo huonossa kunnossa ja kuumeessa. - Janakkalassa oli loppuunmyyty konsertti, jota ei voitu peruuttaa. Matkalla kotiin Teppo pärski ja sanoin, että toivottavasti ei tartu minuunkin. Meni viikko ja olin samassa taudissa, Matti kertoo. Flunssa oli niin sitkeää laatua, että Teppo sairasti sitä melkein pari kuukautta. Välillä ääni oli kokonaan pois. Lopulta myös Matti päätyi vuodepotilaaksi. - Jouduimme peruuttamaan Lapin-kiertueen, Viking Gracen keikat, yhteensä neljätoista keikkaa. Se oli taloudellisesti harmillista, mutta erityisesti yleisön kannalta. Emme ole miesmuistiin peruuttaneet noin montaa keikkaa Samassa rytäkässä meni uusiksi tulevan levyn äänitykset. Kevääksi suunniteltu levy siirtyi julkaistavaksi elokuussa. - Nuhaisena studioon ei kannattanut mennä ja sairastettu flunssa kuului äänessä vielä sen jälkeenkin, kun itse tauti oli ohi. Uuden levyn tuotannosta vastaa kuitenkin yllätysnimi.

- Olemme tehneet levyä Maki Kolehmaisen tiimin kanssa. Halusimme uutta verta kehiin. He ovat ajan tasalla siitä mitä musiikkimaailmassa tapahtuu. Halusimme biiseihin tämän päivän sykettä, Matti kertoo. Balsamia kevään kurjuuteen tuo myös syksyn iso konserttikiertue Yksinoikeudella, jolla veljekset juhlistavat 45-vuotista uraansa. Lokakuussa alkava kuudentoista keikan konserttitalo- ja jäähallikiertue päättyy Hartwall Arenalle 15. marraskuuta. - Eastway halusi kiertueen järjestää. Se tehdään suuren maailman tyyliin. Meillä ei ole siinä taloudellista riskiä, riittää kun teemme parhaamme lavalla. Riski on joka tapauksessa tanssipaikkakysynnän perusteella olematon. Yksistään jo kesä-elokuussa veljeksillä on yli kolmekymmentä keikkaa.

- Ensi vuoden kaikki viikonloputkin on jo myyty. Tällaista tämä on ollut viimeiset kuutisen vuotta, Matti myhäilee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?