Kasaripermiksiä ja siloposkia! Tunnistatko julkkikset vanhoista yo-kuvista? - Viihde - Ilta-Sanomat

Kasaripermiksiä ja siloposkia! Tunnistatko julkkikset vanhoista yo-kuvista?

Huomenna juhlitaan valmistujaisjuhlia ympäri maata. Tunnetut henkilöt lähettivät terveisensä tuoreille ylioppilaille.

30.5.2014 15:00

Tänä viikonloppuna juhlitaan ylioppilaita ja muita opinahjoista valmistuvia.

Ilta-Sanomien maanantaina ilmestyneessä ainutlaatuisessa ylioppilasliitteessä tutut julkkikset lähettivät terveisiä ylioppilaille.

Monet muistelivat omia yo-aikojaan luovuttamalla myös vanhat yo-kuvansa IS:lle.

Osan ylppäreistä on vasta muutama vuosi, joten ulkonäkökään ei ole vielä ehtinyt muutta. Muutaman tutun ylioppilaskuvasta taas on vierähtänyt jo sen verran aikaa, että heitä ei ole enää edes tunnistaa.

Tunnistaisitko sinä kaikki nämä muikeat ylioppilaat?

Tämä jäätaituri kirjoitti Helsingin Mäkelänrinteen urheilulukiosta 2008.­

Laura Lepistö tsemppaa uusia ylioppilaita.­

Laura Lepistö: Ylioppilaat, ottakaa rohkeasti breikkiä miettiäksenne, mitä seuraavaksi haluatte. Kiire ei ole. Suunnatkaa sinne mikä todella tuntuu omalta jutulta. Uskaltakaa tehdä rohkeitakin päätöksiä, uskaltakaa unelmoida ja tehdä niiden eteen töitä!  

Ex-kansanedustaja valmistui Riihimäen lukiosta 1995.­

Satu Taiveaho toivottaa menestystä tuoreille ylioppilaille.­

Satu Taiveaho: Sydämelliset onnittelut tuoreille ylioppilaille ja ammattiin valmistuneille! Teillä on elämä tuhansine mahdollisuuksineen edessä. Toivotan teille rohkeutta uskoa unelmiinne ja kuunnella sydämenne ääntä elämänpolulla. Nauttikaa elämästä ja mahdollisuuksista sekä juhlapäivästä! Opiskelu kannattaa aina ja suosittelen sosiaali- ja terveysalan opintoja, esimerkiksi lähihoitaja-opintoja, niin tein itsekin lukion jälkeen!

    Simo Frangén: Ylioppilas, ole ahkera, mutta älä aja itseäsi piippuun, sillä piipputeollisuus on auringonlaskun teollisuutta. Jotta jaksat olla ahkera, sinun pitää hemmotella itseäsi välillä. Avaa itsellesi ovi, lähetä itsellesi onnittelukortti, vie itsesi elokuviin, tarjoa itsellesi drinkki. Pienetkin huomionosoitukset ovat tärkeitä. Valitse ala, joka sinua kiinnostaa. Toimi määrätietoisesti, jotta pääset tälle alalle. Määrätietoisena huomaat, että sinun määräsi on tasan yksi. Ja kyllä yksi ihminen nyt aina pääsee alalle kuin alalle. Muista, että maailma ei ole yhtä mustavalkoinen kuin ylioppilaslakki. Kahden äärimielipiteen lisäksi voi löytyä kolmas, joka on niitä parempi. Ylioppilas, maailma ei kaipaa arvosanoja, vaan arvotekoja. Tekoja, joilla on arvoa.

    Enni Rukajärvi: Onnea kaikille ylioppilaille sekä muille valmistuneille ja menestystä unelmien toteuttamiseen!

Nakkilan lukiosta vuonna 1982 valmistunut mies on sittemmin hauskuuttanut monia.­

Simo Frangen tietää, että nuorissa ja ylioppilaissa on tulevaisuus.­

Nooralotta Neziri: Tsemppiä kaikille ylioppilaille tuleviin koitoksiin. Lähtekää iloisella mielellä kohti uusia haasteita ja muistakaa nauttia niistä!

Yksi menneen talven juhlituimmista urheilijoista valmistui Sotkamon urheilulukiosta 2009.­

Enni Rukajärven lakkiaisista ei ole vierähtänyt vielä kovin kauaa aikaa.­

Arvi Lind: Hyvät isänmaan toivot – spes patriae! Sydämellisesti onnea upeasta suorituksesta! Takana on paljon töitä, mutta niin on edessäkin. Onnentoivotukset myös siitä, että olette saaneet syntyä Suomeen ja nauttia hyvästä koulutusjärjestelmästämme. Koulunkäynti ei tosin meilläkään ole aina ollut itsestään selvää. Itse kirjoitin ylioppilaaksi yli puoli vuosisataa sitten. Meidän aikanamme vain yhdellä lapsella kymmenestä oli mahdollisuus käydä koulua ylioppilaaksi asti. Nykyisin ylioppilaaksi kirjoittaa yli puolet ikäluokasta. Se on pienen maan voima! Tänä keväänä olen erityisen iloinen. Kuudesta lapsenlapsestani jo toinen saa valkolakin, ja vaari saa jälleen nauttia koululla Suvivirren sävelistä!

      Jarppi Leppälä: Ensinnäkin onneksi olkoon kaikille ylioppilaille! Nyt on tietty etappi elämässä saavutettu. Kannustan, että muistatte nauttia nyt, mutta on hyvä myös muistaa, että elämä tästä vasta alkaa, ja ponnisteluja tarvitaan jatkossakin vielä. Itsellänihän jäivät opinnot lukioon.  

Tämä pika-aituri kirjoitti ylioppilaaksi Porin suomalaisen yhteislyseon urheilulukiosta 2012.­

Nooralotta Neziri palkittiin Urheilugaalassa vuoden esikuvana.­

Pete Parkkonen: Onnea ja menestystä ylioppilaille! Olin itse vuonna 2008 yo-kirjoitusten aikaan Idols-kilpailussa. Minulla oli jo tuolloin aika selvät suunnitelmat sen suhteen mitä haluan tehdä työkseni. Keskittyminen kirjoituksiin oli vaikeaa, sillä musiikki oli jo silloin elämässäni niin suuressa roolissa. Urasta musiikin parissa haaveileville annan neuvon, että musiikkiala on kova ala, painakaa täysillä ja älkääkä luovuttako missään vaiheessa!

Komea nuori mies valmistui ylioppilaaksi Lauritsalan yhteiskoulusta vuonna 1961.­

Arvi Lind onnittelee uusia ylioppilaita.­

Anne Kukkohovi: Hyväksy itsesi, rakasta itseäsi ja kuuntele itseäsi. Ole utelias, ole rohkea ja elä omaa elämääsi. Kukaan ei tule hakemaan sinua kotisohvaltasi, joten tee töitä unelmiesi eteen. Mutta aina välillä katso peiliin ja naura. Usko siihen, että elämä kantaa. Sylintäydeltä onnea jokaiselle ylioppilaalle!

 

Tämä rämäpää valmistui Seinäjoen lukiosta vuonna 2000.­

Duudson-rämäpää Jarppi Leppälä onnittelee ylioppilaita.­

Idols-kisaaja kirjoitti ylioppilaaksi Pihtiputaan lukiosta 2009.­

Tältä Pete Parkkonen näyttää nykyisin.­

Ja tältä Anne Kukkohovi näyttää nyt.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?