Eroava Jani Sievinen IS:lle huhtikuussa: "Mieli voi pahoin" - Viihde - Ilta-Sanomat

Eroava Jani Sievinen IS:lle huhtikuussa: "Mieli voi pahoin"

Tämä vuosi on ollut Jani Sieviselle muutosten aikaa. Eilen Sievinen ilmoitti hänen ja Mari-vaimon erosta, ja jo aikaisemmin miehen elämä koki suuren muutoksen, kun Jani laittoi elämäntapansa remonttiin.

Jani ja Mari Sievinen saapuivat Urheilugaalaan tammikuussa, kun Jani oli jo karistanut lähes 20 kiloa edelliskesän painostaan.­

23.5.2014 11:15 | Päivitetty 23.5.2014 11:25

Vuonna 2006 vaimonsa Mari Sievisen (o.s. Samuelsen) tavannut Jani Sievinen pääsi huhtikuussa samoihin mittoihin kuin 2006 päättyneen urheilu-uransa lopulla.

20 kiloa laihduttanut Jani kertoi elämänmuutoksestaan IS:n haastattelussa reilu kuukausi sitten.   - Mari on käsittääkseni hyvin mielissään. Häneltä on tullut hyvää palautetta, koska olen palannut nyt siihen samaan painoon, mitä se oli, kun aikanaan tapasimme Marin kanssa, Jani kertoi IS:lle huhtikuun alussa.   Vielä viime keväänä noin 180-senttinen Sievinen painoi 101 kiloa – ja kesällä omien sanojensa mukaan vielä enemmänkin, vaikkei vaa'alla liiemmin käynytkään.

Jani Sievinen julkaisi Facebookissa maaliskuussa kuvat itsestään viime kesältä sekä maaliskuulta. Painoa oli tippunut yli 20 kiloa.­

  Jani kertoo oivaltaneensa vasta vuosi sitten, miksi antoi painonsa nousta niin paljon aktiiviuran jälkeen.   - Mulla alkoi kunnon arki vasta viime tammikuussa. Suosittelen urheilua lopettelevalle, että valmistautuu hyvissä ajoin uran jälkeiseen elämään, löytää ammatin ja rakentaa arjelle rytmin, uintivalmentaja pohti IS:n haastattelussa.   - Ehkä se oli sitä tyhjyyttä, jota myöhemmin paikkasin syömällä. Vedin vanhaan malliin voileipiä illalla telkkarin ääressä, enkä liikkunut juuri lainkaan.

Jani Sievinen tapasi Miss Baltic Sea & Scandinavia -kisaan osallistuneen Mari Samuelsin Tallink Galaxylla 2006, vain muutamaa kuukautta ennen uintiuransa lopettamista.­

  Jani kertoi elämäntaparemontistaan myös Facebookissa maaliskuun lopussa, täyttäessään 40 vuotta.   Tuolloin hän kertoi, miten keho alkaa olla kunnossa, mutta mieli ei.

- Keho aloitti työn ja oli pitkään aivan huumassa, kunnes huomasi parhaan kaverinsa, Mielen, voivan pahoin, Jani kirjoitti.

- Pari viikkoa sitten Keho tiesi saavuttavansa tavoitteen, mutta huomasi että Mieli ei. Keho kysyi Mieleltä: ”oletko tulossa hulluksi?” Mieli vastasi ”en, koska olen jo”.   Maaliskuun lopussa Jani kirjoittikin päättäneensä, että kehon tavoin myös mieli on pian kunnossa.

3. toukokuuta Jani jatkoi Facebookissa samasta aiheesta ja kirjoitti mielensä tilasta kryptisin sanakääntein:

- Kerroin teille reilu kuukausi sitten tarinan Kehosta ja Mielestä. Seuraavassa jatkoa vertauskuvallisesti, Jani aloitti.   - Ketkä ovat uineet 1500 m vapaauinnin täysillä, tietävät mistä kerron. Vaikein kohta on 700-1200m. Keho on valmiina ottamaan kaikki kivut ja tuskat. Nyt on Mielen vuoro.   - Tuska on kova ja Mielen pitää keskittyä pitämään hengitys tasaisena, altaanväli kerrallaan, veto pitkänä ja ajatukset maalissa. Mieli lienee taivaltanut noin kilometrin. Keho on apuna..   Jani ja Mari Sievinen jättivät yhteisen avioerohakemuksen Lohjan käräjäoikeuteen 21. toukokuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?