Suomalaiskaunottaret innostuivat belfie-ilmiöstä - katso kuvat! - Viihde - Ilta-Sanomat

Suomalaiskaunottaret innostuivat belfie-ilmiöstä - katso kuvat!

Belfie-kuvista eli peppu-selfieistä on tullut viime kuukausina ilmiö sosiaalisessa mediassa. Suomalaiset julkkiskaunottaretkin ovat lähteneet belfie-buumiin mukaan.

21.5.2014 21:38 | Päivitetty 22.5.2014 0:08

Belfie - eli peppu-selfie tai englanniksi bottom selfie - on yleensä peilin kautta otettu omakuva, jonka pääosassa on takapuoli. Ja viime aikoina siitä on tullut ilmiö muun muassa kuvapalvelu Instagramissa.

Belfie-buumi alkoi lokakuussa, kun seurapiirikaunotar Kim Kardashian julkaisi Instagramissa peilikuvan itsestään, niukkaan valkoiseen uimapukuun sonnustautuneena. Juttu aiheesta täällä.

Tästä buumi alkoi - se alkuperäinen belfie. Kim Kardashianin belfie lokakuulta 2013.­

Kuvasta tuli yksi vuoden 2013 tykätyimmistä kuvista Instagramissa ja termi belfie oli keksitty. Ja pian Instagramiin ja muuhun sosiaalisen mediaan alkoi ilmestyä suuri määrä peppukuvia.

Julkkiskaunottarista muun muassa Nicki Minaj, Rihanna ja Kelly Brook ovat julkaisseet sosiaalisessa mediassa useita peppukuvia. Kelly Brook tosin julkaisi Kardashianin belfien jälkeen myös hieman muokatun version omasta belfiestään - katso se täältä.

Instagram on saanut myös omat peppujulkkiksensa belfie-ilmiön myötä. Esimerkiksi Jen Selter ja Michelle Lewin ovat tulleet tunnetuiksi Instagramin peppukuvistaan, ja heillä on miljoonia seuraajia. Jen Selterin tyylinäytteitä belfiestä täällä sekä hänen Instagram-sivullaan.

Myös Suomessa belfieitä on alettu ottaa jatkuvasti enemmän. Yksi ensimmäisistä oli vuoden 2012 Miss Suomi Sara Chafak, joka julkaisi oman belfiensä Instagramissa vain kolme päivää Kardashianin jälkeen. Lue aiheesta lisää tästä.

Myös muut suomalaiskaunottaret ovat innostuneet belfieistä. Ilta-Sanomien pyynnöstä Amanda Harkimo, Martina Aitolehti, Suvi Pitkänen ja Tiina Jylhä lähettivät omat belfiensä.

Amanda Harkimon tyylinäyte belfiestä.­

Suvi Pitkäsen belfie­

Martina Aitolehden belfie­

Tiina Jylhän belfie­

Suvi Pitkänen­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?