Lehti listasi: Hän on vuoden rikkain fiktiivinen hahmo - Viihde - Ilta-Sanomat

Lehti listasi: Hän on vuoden rikkain fiktiivinen hahmo

Tosielämän rikkaimpien lisäksi kirjaa pidetään myös fiktiohahmojen omaisuudesta – kenties hieman leikkimielisemmin.

20.5.2014 17:27

Ilta-Sanomat uutisoi eilen Sunday Times -lehden tekemästä listasta, johon oli koottu Britannian miljardöörit. 104 nimen listauksessa mukana oli myös sekä Suomen että Britannian kansalainen Chaim ”Poju” Zabludowicz. Zabludowicz ylsi listan sijalle 55 noin 1,8 miljardin euron omaisuudellaan.

Forbes julkaisee vuosittain rikkaimmat fiktiohahmot Forbes Fictional 15 -listallaan.

Fiktiiviset hahmot ovat sarjakuvista, elokuvista, tv-ohjelmista, kirjoista ja videopeleistä. Lehti on koonnut listaa vuodesta 2002 saakka.

Listauksissa on nähtävissä nousuja ja laskuja; edes fiktiohahmojen maallinen omaisuus ei siis pysy aina samana. Vuoden 2013 listaus julkistettiin viime heinäkuussa, ja siinä kärkeen on kivunnut kaikkien tuntema sarjakuvahahmo Roope Ankka.

Edes rikkauksistaan tunnetulla Roopella ei kuitenkaan ole mennyt yhtä hyvin joka vuosi. Roope oli ykkösenä myös vuonna 2011, mutta vuonna 2012 hän putosi kokonaan ulos 15 kärjestä. Sen sijaan ensimmäisen sijan vei tuolloin J.R.R. Tolkienin Hobitti-sarjan Smaug.

Smaug putosi tuoreimmassa listauksessa toiselle sijalle. Sen omaisuus on nyt 54,1 miljardia dollaria eli 39,4 miljardia euroa.

Roopen vuoden 2013 omaisuus oli Forbesin mukaan 65,4 miljardia dollaria eli noin 47,7 miljardia euroa. Hän on kerännyt mammonansa kaivostoiminnasta ja erilaisia aarteita sekä kalleuksia keräilemällä.

Kolmantena uusimmalla listalla on Twilight-saagan perheenpää Carlisle Cullen, neljäntenä Iron Man -elokuvan Tony Stark ja viidentenä Citizen Kane -elokuvasta tuttu Charles Foster Kane.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?