Politiikka on rakkauden pesä – he kaikki löysivät toisensa!

Julkaistu:

rakkautta
IS uutisoi tällä viikolla, kuinka Maria Guzenina-Richardson on löytänyt uuden rakkauden työn parista. Myös useita muita pareja on syntynyt politiikassa.
IS uutisoi torstaina, että kansanedustaja Maria Guzenina-Richardson (sd) on seurustellut helmikuun alusta valtioneuvoston viestintäjohtaja Kari Mokon kanssa.

He ovat tunteneet jo aikaisemmin työn kautta, kun Maria toimi ministerinä. Nyt amorina toimi kansanedustaja Mikael Jungner (sd).

Politiikan kautta on löytynyt muitakin pareja.

Tuorein aviopari on keskustan varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Annika Saarikko ja Erkki Pajunen, joka työskentelee Sdp:n eduskuntaryhmän sosiaalipoliittisena sihteerinä ja on ollut Guzenina-Richardsonin entinen avustaja.

Saarikko ja Pajunen avioituivat helmikuussa ja pariskunnalle on tulossa lapsi.

Presidenttipari tutustui työn kauttaPresidentti Sauli Niinistö ja hänen vaimonsa, rouva Jenni Haukio ovat tavanneet politiikan kautta. Heidän seurustelunsa uskotaan alkaneen kokoomuksen vaaliristeilyllä vuonna 2007.Aikaisemmin Niinistö seurusteli neljä vuotta keskustan kansanedustaja Tanja Karpelan kanssa ja he olivat myös kihloissa. He valitsivat seurustelunsa julkistamispaikaksi eduskunnan kuppilan.

Eduskunnassa toisiinsa rakastuivat myös kansanedustajat Satu Taiveaho (sd) ja Antti Kaikkonen (kesk), jotka ovat nyt aviopari.

- Täällä tutustuu helposti, koska meillä on hyvin tiivis työyhteisö. Sitä kautta syntyy väkisinkin tiiviitä työsuhteita - ja myös muita suhteita, Satu Taiveho on kommentoinut IS:lle.Keskustan kansanedustaja Timo Kaunisto ja vihreiden kansanedustaja Kirsi Ojansuu löysivät toisensa eduskunnassa, ja avioituivat 2011.

Yli puoluerajojen menivät myös kokoomuksen kansanedustaja Jari Vilén ja Janina Anderssonin (vihr) eduskunta-avustaja Janina Koski, jotka avioituivat ja erosivat vuonna 2009.

Rakkaustarinoita ja sensaatioitaLähihistoriakin tuntee isoja politiikan rakkaustarinoita.

Presidentti Tarja Halonen ja valiokuntaneuvos Pentti Arajärvi tapasivat toisensa eduskunnassa 1980-luvulla. Halonen toimi sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtajana ja Arajärvi oli valiokunnan sihteeri. Rakkaus leimahti valiokunnan matkalla New Yorkissa kevättalvella 1985.

1970-luvulla oli suuri sensaatio, kun naimisissa ollut keskustan kansanedustaja Johannes Virolainen rakastui Kyllikki Stenroosiin, josta tuli myöhemmin hänen vaimonsa.

Rakkaussuhteita on syntynyt myös poliitikkojen ja politiikan toimittajien kesken.

Kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta (sd) ja MTV3:n politiikan toimittaja Vesa Kallionpää kulkevat yhdessä. Toimittaja Olli Ainolan puoliso on Marja Tiura (kok), ja Anneli Jäättenmäen (kesk) puoliso taas toimittaja Jorma Melleri.

Ex-kansanedustaja Arja Alho (sd) oli naimisissa toimittaja Petteri Väänäsen kanssa. He erosivat 2004.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt