Viisuvoittaja Conchita Wurst: "Saan jatkuvasti tappouhkauksia" - Viihde - Ilta-Sanomat

Viisuvoittaja Conchita Wurst: "Saan jatkuvasti tappouhkauksia"

Euroviisuvoittaja, itävaltalainen drag-artisti Conchita Wurst sanoo Österreich Zeitung -lehdelle saaneensa viisuvoiton jälkeen runsaasti tappouhkauksia ja vihapostia.

Conchita Wurst voitti euroviisut viime lauantaina.­

16.5.2014 13:05

Conchita Wurst, oikealta nimeltään Tom Neuwirth, kertoo Österreich Zeitung -lehden haastattelussa vastaanottaneensa runsaasti vihamielistä palautetta viime lauantain viisuvoittonsa jälkeen.

Conchita Wurst voitti euroviisut Itävallalle kappaleella Rise Like A Phoenix. Viisuvoitto oli Itävallan ensimmäinen 48 vuoteen.

Ykkössija ja Conchitan tasa-arvoa ajavat puheenvuorot eivät ole pelkästään miellyttäneet ihmisiä, vaan Conchita on saanut runsaasti vihapostia ja uhkaavia viestejä.

- Saan valitettavasti jatkuvasti tappouhkauksia. Niiden lisäksi olen saanut runsaasti vihapostia, Conchita kertoi Österreich Zeitungille.

Conchitalle on lähetetty uhkausviestejä sekä halventavia kirjoituksia ja pilkkakuvia sosiaalisessa mediassa, kuten Facebookissa ja Twitterissä. Häntä ovat halventaneet julkisesti muun muassa turkkilainen poliitikko Volkan Bozkir, venäläinen äärinationalisti Vladimir Zhirinovski sekä muutamat itävaltalaispoliitikot.

- Ne hyökkäykset kuitenkin vain vahvistavat minua, Conchita Wurst sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?