Tällä Salatut elämät –kasvolla Suomen toistaiseksi suurin eurovaalibudjetti

Julkaistu:

Eurovaaliehdokkaat ovat alkaneet tehdä vapaaehtoisia ennakkoilmoituksia vaalirahoistaan.
Ilmoituksensa jättäneistä ehdokkaista eniten rahaa polttaa MTV:n Kadonneen jäljillä -ohjelmasta ja Salatuista elämistä tunnettu Antero Vartia (vihr).

Vartia näytteli Salatuissa elämissä Kuisma Savolaisen roolihahmoa vuosituhannen alussa.

Vartia kertoo kampanjansa kuluiksi 106000 euroa.

- Rahaa ei niin paljon laiteta. Tässä kampanjassa on mukana päteviä tahoja, jotka ammatikseen työtään tekevät, ja olen sen mukaan joutunut arvioimaan. Muuten pystyttäisiin kiertämään suuria summia, Vartia kertoi.

Vartian vaalikampanjassa on ollut talkoolaisina eri alojen ammattilaisia ilman korvausta. Vartia on arvioinut ilmoituksessa heidän tekemänsä työn arvon. Elokuvaohjaaja Aku Louhimiehen esimerkiksi kerrotaan lahjoittaneen kymppitonnin kampanjaan.

- Rahaa ei ole liikkunut yhtään. Ilmoituksessa työ on pitänyt mitoittaa sen mukaan, mitä hän olisi laskuttanut, jos hän olisi tehnyt työn jollekin muulle.

- Aku on tehnyt vaalimainoksen. Pauli Waroma taas on mainosalan ammattilainen, ja Kultainen Sherpa on hänen mainostoimistonsa. Valokuvaaja Kimmo Syväri on myös tehnyt työnsä pro bono. Nykänen Productions on kuvannut Facebook-sivujeni haastattelut, Vartia kertoi lahjoittajien taustoista.

Vaikka kampanjasta on virtuaalista talkootyörahaa, Vartia panee vaaleihin omaa rahaa parin uuden henkilöauton verran.

- Omaa ja yritysteni rahaa menee noin 60000 euroa, mikä sekin on valtavan suuri summa. Pankkilainaa olen ottanut 30000 ja omilta yrityksiltäni olen lainannut 17000. Ulkopuoliset yritykset eivät ole lahjoittaneet ollenkaan. Rahalahjoituksia on kerätty ehkä kolmisen tonnia.

- Tässä on pieni mahdollisuus olemassa. Tiedän, että se on pieni. Jos en sitä täysillä tee, silloin ei ole mitään mahdollisuuksia onnistua, Vartia totesi.

Vihreillä on nyt kaksi paikkaa Brysselissä. Niiden säilyttäminen edellyttäisi yli 12 prosentin kannatusta eurovaaleissa. Puolueen melko nimekkäällä ehdokaslistalla ovat esimerkiksi ex-ministeri Heidi Hautala, ex-puheenjohtajat Tarja Cronberg ja Anni Sinnemäki sekä tukku entisiä ja nykyisiä kansanedustajia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt