Viihde

Tangokuningatar Heidi Pakarinen – näin hän on muuttunut vuosien varrella

Julkaistu:

Tangorakkaus
Seinäjoen Tangomarkkinat viime heinäkuussa: katosta sataa kultaa ja kimalletta.
Heidi Pakarisen kutreilla loistaa voittajan kruunu. Heidi etsii katseellaan juhlivan ihmismeren keskeltä puolisoaan Mika Pohjosta ja äitiään.

- Katsoin jälkeenpäin videolta voiton ensimmäisiä hetkiä. En osaa kuvailla sitä tunnetta, joka lavalla seisoessa minulle tuli. Se oli onnen pakahdus. Mietin, pystynkö laulamaan sen viimeisen biisin, vai olenko yhtä kyynelvirtaa. Siitä voitosta on jäänyt sellainen hehku sisälleni, kuuma tunne, Heidi pyörittelee sanojaan.

Heidi oppi laulamaan ennen kuin puhumaan.

- Olin eläväinen lapsi. Esiinnyin tosi pienenä jossain juhlassa. Sitä muistan ihmetelleeni, että miksi aikuiset itkevät, kun minä laulan, Heidi nauraa.

- Nyt itsekin äitinä ymmärrän, millainen vaikutus on pienen ihmisen laululla aikuisiin.

Heidi aloitti yksinlaulun esimurrosiässä, 13-vuotiaana, ihan vain harrastuspohjalta. Musiikkialan koulutusta hänellä ei ollut.
 
- Hain Siilinjärven kirjastosta vanhoja vinyylilevyjä. Ne sytyttivät. Varsinkin Hiljainen kylätie oli laulu, joka lumosi. Muistan vuodenkin. Se oli 1989, silloin kun Arja Koriseva kruunattiin kuningattareksi, ensimmäisen oman levyn tehnyt Pakarinen muistelee.

Keikoilla Heidiä ei kuitenkaan nähty. Ei ollut nuorisotalolla perustettuja bändejä, ei lauluiltamia.

- Kavereiden kanssa kuunneltiin Guns'n Rosesia. Yksin elin sitten sitä tangoa.  Ensimmäinen keikkani oli Lavatähtikilpailussa vuonna 1995. Olin silloin 19-vuotias.

Heidi on matkannut pitkän taipaleen Lavatähtikilpailusta hallitsevaksi tangokuningattareksi. Häneltä ilmestyy levy Sun Kuningatar 9.5.

Lue Heidin koko haastattelu päivän Ilta-Sanomista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt