Missikaunotar Sabina Särkkä: "En menisi kauneusleikkauksiin, ainakaan nyt" - Viihde - Ilta-Sanomat

Missikaunotar Sabina Särkkä: "En menisi kauneusleikkauksiin, ainakaan nyt"

Sabina Särkkä pitää nykyajan naiskuvaa epärealistisena. Ulkonäköönsä tyytyväinen missikaunotar luottaa luomuun, eikä halua lähteä muokkaamaan ulkonäköään kirurgin veitsen alle.

3.5.2014 16:41

Sabina Särkän tie missikisojen ensimmäiseksi perintöprinsessaksi ei toteutunut sattumalta.

- Kaikki lähti perheestäni. Halusin ihan pienestä tytöstä alkaen missiksi, ja katsoin heitä ihaillen ylöspäin. Tein nuorena myös mallin töitä. Isäni on ollut niin ikään malli. Häneltäkin olen saanut vaikutteita uraani, määrätietoinen perintöprinsessa kertoo.

Ulkonäköammattinsa vuoksi Sabina haluaa pitää kunnostaan ja vartalostaan hyvää huolta.

- Urheilen tosi paljon. Pyrin liikkumaan vähintään joka arkipäivä. Käyn salilla, lenkillä ja uimassa. Harrastan hyvää mieltä tuottavia ja mukavia liikuntalajeja, joista itse tykkään. Tiedän kuitenkin, miten kannattaa liikkua, ja mihin ne vaikuttavat. Syön säännöllisesti enkä pidä erikseen mitään dieettiä, pitkä ja hoikka Sabina selvittää.

Julkisessa työssä ulkonäkö voi joutua arvioinnin kohteeksi. Naisten etu ja ilo on mahdollisuus hoitaa ulkonäköään.

- Kauneudenhoito on minulle todella tärkeää. Minulla on tietyt hoitorutiinit. Puhdistan ihon hyvin, laitan kasvoille hoitosuihkeen, silmänympärysvoidetta, seerumin ja kosteusvoiteen, jossa on suojakerroin. Kuorin kasvot ja käytän naamiota viikoittain. Hoidan myös vartaloani hyvällä kosteuttajalla, kuorinnalla ja käytän välillä kookosöljyä, myös kosmetologin koulutuksen hankkinut Sabina kertoo.

Julkisuus luo ulkonäköpaineita

Naisten itsetuntoon vaikuttavat monet asiat. Myös omalla kehonkuvalla on siihen suuri vaikutus.

- Olen ollut nuoresta asti tosi hoikka. Yritin 14-15-vuotiaana syödä paljon, jotta olisin saanut vartalooni lisää muotoja. Ainoa asia mikä oli isoa, oli minun tukkani. Kun huomasin, että kroppaan alkoikin jäädä jotain ja ryhdyin mallinhommiin, jouduin kiinnittämään huomiota syömiseen.

- Olin 16-vuotiaana nuorten missikisoissa bikinikuvauksissa arvioinnin kohteena. Se tapahtui minulle ehkä liian nuorena. Tällainen voi jäädä vääristämään kehonkuvaa, hän muistelee nuoruudestaan.

Julkisuus, mallin työt ja kuvat eri medioissa luovat ammattikaunottarille paineita, mutta niin myös tavallisille naisille.

- Välillä nämä muoti-ilmiöt menevät kuitenkin liiallisuuksiin. Pitäisi olla isot rinnat, pyöreä peppu tai kiinteät lihakset. Tuntuu, että kaikki olisivat tavoittelemassa niitä. Onko se kuitenkaan realismia, missikaunotar pohtii.

Esteettisestä kirurgiasta ja luomukauneudesta puhutaan paljon erityisesti ulkonäköammateissa toimivien kohdalla.

- Itse en menisi kauneusleikkauksiin, ainakaan nyt. Olen tällä hetkellä tyytyväinen ulkonäkööni. On jokaisen oma asia mitä tekee itselleen, miten meikkaa tai pukeutuu. Luomukauneus on mielestäni rantautunut uudelleen. Ei tarvitse olla niin laitettu. Voi olla vähän rennompi.

- Poikaystäväni ihannoi minua ja tykkää minusta juuri tällaisena kuin olen. Hän sanoo, että olen kaunis myös aamulla, Sabina hymyilee.

Määrätietoinen kaunotar on saavuttanut paljon, mutta tulevaisuuteen on myös ammatillisia tavoitteita.

- Haluan pitää yllä kosmetologin koulutustani. Suurin haaveeni on kuitenkin päästä isompiin mallinhommiin, ja näytteleminen kiinnostaa myös, kunnianhimoinen Sabina Särkkä kertoo tulevaisuuden suunnitelmistaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?