Mikko Nousiainen avautuu vaietusta erostaan

Julkaistu: , Päivitetty:

Tutkimusmatka itseen
Parin viime vuoden aikana näyttelijä Mikko Nousiainen, 39, on yrittänyt löytää vastausta, miksi hänellä ei ole hyvä olla itsensä kanssa.
Tutkimusmatka on vielä pahasti kesken, mutta vuosi sitten avovaimostaan eronnut mies on oppinut hahmottamaan, mistä monet ongelmat johtuvat.

- Minulla on ollut vahva panssari päällä. En päästä ketään täysin lähelle. Suurimmaksi osaksi se on turhaa pelkuruutta. Sitä lukkoa tässä nyt availlaan.

Toistaiseksi moniin pohdintoihin ei ole löytynyt vastauksia.

- Olen pyöritellyt sellaistakin kevyttä asiaa kuin mikä identiteettini on. Viimeisen parin vuoden aikana olen huomannut, että minulla ei ole hyvä olla itseni kanssa. Aloin miettiä, miksi tuntuu tältä, ja siitä lähti isompi kela.

Vuosi sitten Mikko Nousiainen erosi lapsensa äidistä, näyttelijä Petra Karjalaisesta.

- Olen miettinyt minäkuvaani parisuhteessa. Olen löytänyt helposti itsestäni syypään ja että minä olen väärässä. Syyllistyn helposti. Minun on vaikea syyttää muita. Syytän mieluummin itseäni, Nousiainen kertoo.

- En ole ollenkaan samanlainen naistenmies kuin Levottomat-elokuvassa näyttelemäni päähenkilö Ari. Elokuva kertoo ihmisestä, joka ei hyväksy itseään. Arille pelko on kuori, jonka taakse voi piiloutua. Tämä meissä on varmaan samaa. En ole uskaltanut heittäytyä, vaan olen yrittänyt pitää elämää kontrollissa.

Mikko Nousiaisen haastattelu on luettavissa kokonaan viikonlopun Ilta-Sanomista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt