Elviksen turvamies IS:lle: "Hän mietti usein, tullaanko hänet muistamaan" - Viihde - Ilta-Sanomat

Elviksen turvamies IS:lle: "Hän mietti usein, tullaanko hänet muistamaan"

IS haastatteli Elviksen turvamiehenä 10 vuotta toiminutta Dick Grobia, joka tapasi Elviksen vain tunteja ennen tämän kuolemaa.

Dick Grob (oik.) oli Elviksen turvamies ja ystävä 10 vuoden ajan.­

1.5.2014 18:56

Turvamies Dick Grob, 75, on todistanut elinaikanaan monien julkkisten elämää kulissien takana. Hän on työskennellyt esimerkiksi Michael Jacksonin, Tom Jonesin ja Elizabeth Taylorin kanssa.

Syvimmän vaikutuksen Grobiin kuitenkin teki itse Elvis Presley, jonka turvamies ja läheinen ystävä hän oli kymmenen vuoden ajan.

Grob aloitti työnsä Elviksen alaisuudessa vuonna 1967 ja jatkoi sitä aina tähden kuolemaan, vuoteen 1977 asti.

Grob ei koskaan kokenut, että kysymys olisi ollut työstä.

- Olimme ystäviä, joten se oli enemmän kuin vain työtä. Se oli suurta ystävyyttä, Grob kertoo IS:lle.

- Me puhuimme eri asioista niin kuin miehet puhuvat. Hän oli mukana häissä, kun menin naimisiin toisen vaimoni kanssa, turvamies kertoo.

Kaksikko teki yhdessä paljon erilaisia, arkisia asioita. He kävivät ulkona, pelasivat jalkapalloa ja squashia, ampuivat ampumaradalla, kävivät elokuvissa ja tietysti matkustelivat.

Tapasi ennen kuolemaa

Grob tapasi Elviksen viimeisten joukossa ennen tämän kuolemaa 16. elokuuta 1977. Grob vietti tähden seurassa usean tunnin tuona yönä Elviksen kodin, Gracelandin yläkerran toimistossa.

Grob tapasi Presleyn illalla kello 23 ja erosi tästä puoli viideltä aamulla.

- Hän oli hermostunut, koska hän oli aina hermostunut ennen lavalle menoa, vaikka olikin huippulahjakas. Samaan aikaan hän oli eroamassa silloisesta tyttöystävästään, joten sekin hermostutti häntä.

- Puhuimme asioista ja kiertueesta, kuten aina ennenkin. Hänellä oli jo uusi tyttöystävä, joka oli tulossa mukaan kiertueelle.

- Se oli sellaista yleistä juttelua, Grob muistelee.

Aamun sarastaessa Elvis meni nukkumaan ja Grob kotiinsa pakkaamaan tavaroita tulevalle kiertueelle. Hän oli torkkumassa kun sai kuulla, että tähti oli löydetty kylpyhuoneestaan elottomana.

- Häntä kiidätettiin sairaalaan, kun kuulin siitä. Hyppäsin autooni ja menin sairaalaan. Olin paikalla kun lääkärit julistivat hänet kuolleeksi, Grob muistaa.

Ensiksi Grobilla ei ollut aikaa ajatella kuolemaa, koska siihen liittyi niin paljon käytännön järjestelyjä.

- Muutamia viikkoja myöhemmin se vasta iski tajuntaani: menetin ystävän.

Grob ei osannut aavistaa vielä tuolloin, että Elviksestä tulisi legenda.

- Hän mietti usein, muistetaanko hänet, kun hän on kuollut. Kenelläkään ei ollut siihen vastausta, Grob sanoo.

- Jotkut sanoivat jopa, ettei kukaan muista häntä parin vuoden päästä.

- Hän tienasi 56 miljoonaa viime vuonna, 37 vuotta kuolemastaan, toukokuussa Suomeen Elvis-konserttikiertueen myötä saapuva turvamies mainitsee.

Tavallinen mies

Grobin mukaan silmiinpistävää Elviksessä oli hänen halunsa olla täysin tavallinen ihminen ja tehdä tavallisia asioita. Elvis oli myös hyvin perhekeskeinen.

- Hän saattoi vain käydä lattialle leikkimään nuorimman poikani kanssa, Grob kertoo.

Grobin mukaan Elvikseltä puuttui suurieleinen mahtailu, joka on tyypillistä nykytähdille. Laulajalle riitti esimerkiksi, että takahuoneessa oli vettä.

Grob sanoo, että nykyajan tähdet ovat hyvin erilaisia Elvikseen verrattuna.

- Voi, he ovat muuttuneet vaikka kuinka paljon. He vaativat valtavan määrän kaikkea.

Grob kertoo, että Elvis esiintyi aikoinaan Las Vegasissa neljä viikkoa putkeen, seitsemänä päivänä viikossa. Hän esiintyi kahdessa, joskus jopa kolmessa show'ssa joka ilta.

- Nykyään tähdet ovat yhdessä paikassa ehkä kaksi iltaa ja esiintyvät yhdessä show'ssa per ilta. He vaativat erikoisia ruokia ja juomia.

- Elvis ei halunnut sellaista. Hän vain nautti saadessaan olla faniensa kanssa, Grob kertoo.

An Evening With Elvis' Friends And Original Musicians -konsertit Turussa ja Tampereella 7. ja 8. toukokuuta. Esiintyy myös Keravalla 6.5.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?