Tietokoneohjelma laskee kauneuden - uskaltaisitko kokeilla? - Viihde - Ilta-Sanomat

Tietokoneohjelma laskee kauneuden - uskaltaisitko kokeilla?

Nyt on mahdollista saada tieteellisen tarkka kuvaus omasta kauneudestaan.

1.5.2014 21:21

Daily Mail uutisoi tutkijoiden kehittämästä Anaface -nimisestä ohjelmasta, joka kertoo, kuinka kauniit testaajan kasvot ovat asteikolla yhdestä kymmeneen.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan ohjelma laskee, kuinka symmetriset kasvot ovat.

Symmetria näyttelee merkittävää roolia siinä, kuinka viehättävänä ihmistä pidetään. Symmetristen kasvonpiirteiden uskotaan viestivän hyvästä terveydestä ja geeneistä.

Tietokoneohjelma pyytää käyttäjää määrittämään 17 tarkkaa pistettä kasvokuvastaan, kuten esimerkiksi otsasta, korvalehdistä ja suun ympäristöstä, joita se vertaa klassisiin kauneusmittoihin.

- Käytämme algoritmia, joka on yhdistelmä uusklassisia kauneuden mittoja, laajaa aineistoa ja tilastoanalyysia, Anaface-ohjelman luoja Bryan Cooley kuvaili lehdelle.

Daily Mail pyysi kuutta kirjoittajaansa kokeilemaan ohjelmaa ja vertaamaan tuloksiaan siihen, kuinka kauniina itseään pitää.

- Ajattelin, että Anaface rankkaisi minulle pisteitä 6/10 vinon nenäni ja korvieni takia. Mutta huusin ääneen, kun ohjelma informoi, että sain pisteitä 4,66/10, eräs nainen kirjoittaa.

- ”Kasvoissasi ei ole symmetriaa. Nenäsi on liian iso korviisi verrattuna. Silmäsi ovat liian kaukana toisistaan. Nenäsi on liian leveä kasvoihisi verrattuna. Kasvosi ovat liian pitkät.”

- Sitten tajusin, että olen klikannut pisteet vääriin kohtiin kasvoissani. Kun ohjelma pyytää nenän päätä, se todella tarkoittaa nenän päätä. Yksityiskohdat, yksityiskohdat, nainen kuvailee.

- Kun yritin uudelleen, pisteeni olivat korkeammat kuin uskoinkaan. Huikeat 8 /10!

Toinen toimittaja taas saa ohjelman kautta vahvistuksen sille, minkä on aina tiennyt: hän on huikean kaunis.

Ohjelman sivut ovat täällä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?