Nyt on kova kattaus – räppärin videolla esiintyvät presidentti, ministeri, näyttelijöitä ja muusikoita - Viihde - Ilta-Sanomat

Nyt on kova kattaus – räppärin videolla esiintyvät presidentti, ministeri, näyttelijöitä ja muusikoita

Rap- ja hiphop-artisti Signmark julkaisee kolmannen studioalbuminsa Silent Shout 2.5.2014.

25.4.2014 12:27

Levyn ensimmäisellä  singlellä Fighting fiittaavat Chike Ohanwe ja Katea Max.

Singlen videolla viittovat muun muassa presidentti Tarja Halonen, kehitysministeri Pekka Haavisto, Sami Hedberg, Paleface, Sanna Kiiski, Nicke Lignell, Eppu Salminen ja Jani Toivola.

Lisäksi videolla viittovat vastikään YK:n ihmisoikeuspalkinnolla palkittu Liisa Kauppinen, Suomen Kuurojen Liiton toiminnanjohtaja Markku Jokinen, Kulttuuria kaikille -organisaation toiminnanjohtaja Rita Paqvalen, tv-tähti Sampo Marjomaa, muusikot Chike Ohanwe ja Katea Max sekä monta aikuista ja nuorta yhteiskunnan eri osa-alueilta. 

Musiikin lisäksi Signmark on työskennellyt ihmisoikeuksien ja erityisesti vammaisten oikeuksien puolestapuhujana. Hän on toiminut ulkoministeri Alexander Stubbin erityisasiantuntijana. Lisäksi Marko on puhunut maailmalla erilaisuuden ihmisoikeuksien  kysymyksistä. Hän on muun muassa ollut puhumassa Suomen puolesta Genevessä  YK:n Ihmisoikeusneuvoston täysistunnossa.

Signmark  on oikealta nimeltään Marko Vuoriheimo. Hänen ensimmäinen, vuonna 2006 julkaistu CD/DVD-levynsä Signmark on maailman ensimmäinen viittomakielinen hiphop-DVD. 

Hän on koulutukseltaan kasvatustieteiden maisteri ja viittomakielen luokanopettaja.  Lisäksi hän opiskellut liikunnanohjaajan perustutkinnon.  Hänen äidinkielensä on suomalainen viittomakieli, minkä lisäksi hän puhuu suomea ja amerikkalaista viittomakieltä (American Sign Language, ASL).

Hän on esiintynyt Signmark-taiteilijanimellä jo seitsemän vuotta. Hän kokee kuuluvansa kuurojen kielivähemmistöön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?