Etkö vieläkään tajunnut sitä Fingerpori-juttua? 26-vuotias opiskelija vääntää selityksen rautalangasta

Julkaistu:

Eilen tiistaina kiinnostusta herätti Helsingin Sanomissa julkaistu Fingerpori-sarjakuva ja siinä esiintyvä "ottaa siili"-vitsi.
Juttuhan meni näin. Heimo Vesa kysyy Asko Vileniukselta, tunnetulta pervertikolta, mitä hän on puuhaillut.

- No, kävin parturissa… Otin siilin…, Asko vastaa.

- Otit parturissa siilikampauksen, Heimo kysyy.

- Niin, Asko vastaa.

Osa tajusi vitsin heti. Osa vasta Fingerporin piirtäjän Pertti Jarlan selityksen jälkeen. Saamani palautteen perusteella osa ei ole tajunnut juttua vieläkään. Ei hätää.

 

Vitsi on siinä, että siilin ottaminen voi eri yhteyksissä tarkoittaa eri asioita.


26-vuotias lääketieteen opiskelija pitää netissä Rautalankapori-blogia, jossa selitetään Fingerporeja. Blogia voit lukea täältä.

Opiskelijamies selitti yllä olevan jutun näin: "Asko Vilenius kertoo ottaneensa siilin. Vitsi on siinä, että siilin ottaminen voi eri yhteyksissä tarkoittaa eri asioita. Parturissa puhutaan siilin ottamisesta, kun leikataan hiukset aivan lyhyiksi. Sen sijaan lemmikkikaupasta voi ottaa siilin ostamalla sen lemmikiksi. Lisäksi kun kyseessä on perversseistä vitseistä tunnettu Asko Vilenius, siilin ottamisen voi tulkita tarkoittavan myös siilin astumista."

Joko nyt aukesi?

Ilmiselvät vitsit tuottavat päänvaivaa


Blogia pitävä miespuolinen henkilö kertoo sivuston olevan enemmän rautalankapalvelu tai arkisto kuin henkilökohtainen blogi.

- Blogin päätin perustaa helpoksi paikaksi käydä tarkistamassa ja käymässä keskustelua päivän Fingerporista, sillä huomasin ihmisten hakevan asiaa netistä paljon, ja monilla keskustelufoorumeilla on pohdittu Fingerporien vitsejä.

- Ja mielestäni simppeleidenkin Fingerporien rautalankaversioiden selittäminen on jo itsessään usein aika hauskaa, mies kertoo.

Yllä olevan siilin ottamisen tulkinta ei tuottanut bloggaajalle vaikeuksia sillä hän arvasi heti Asko Vileniuksen hahmosta, että jutun täytyy olla kaksimielinen. Välillä hänenkin pitää miettiä merkityksiä ihan kunnolla.

- Yleensä eniten päänvaivaa tuottavat sellaiset stripit, joissa vitsi on jollain lailla ilmiselvä tai edellisiin päiviin verrattuna heikompi, sillä jotenkin tulee jo olettaneeksi, että Fingerporissa on A-luokan puujalka joka kerta. Sitä sitten yrittää keksiä vaikka mitään vitsiä sen ilmiselvän lisäksi ei olisikaan.

Fingerporien selityksiä voit lukea lisää osoitteessa rautalankapori.blogspot.fi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt