Iskelmäartisti Isto Hiltunen: En palaisi 90-luvulle - Viihde - Ilta-Sanomat

Iskelmäartisti Isto Hiltunen: En palaisi 90-luvulle

Isto Hiltunen nousi 1990-luvun puolivälissä huippusuosituksi iskelmäartistiksi.

Isto Hiltunen keikkailee ensi kesänä jonkin verran.­

13.4.2014 18:05

Levynkannesta vienosti kameraan katsovat ruskeat nappisilmät ja poikamainen olemus saivat naiset huokailemaan ihastuksesta 1994. Iskelmäartisti Isto Hiltusen ensimmäisiä hittejä olivat mm. Tammen oksat ja Rinta rottingilla.

Hiltunen, 46, on yhä yksi Suomen myydyimpiä miesartisteja yli 200 000 myydyllä levyllä.

Läpimurron jälkeisistä ajoista muusikon mieleen on jäänyt parhaiten kova työtahti.

- Siinä se 1990-luvun puolesta välistä vuosikymmenen loppuun saakka töitä tehdessä meni, Hiltunen sanoo.

Riita oikeudessa

Parikymppinen nuorukainen joutui kovaan pyöritykseen ja sai osansa niin hyvästä kuin vähemmän mairittelevasta julkisuudesta. Hiltusen riitaa silloisen managerinsa kanssa puitiin oikeudessa saakka. Hiltunen hyväksyi kuitenkin julkisuuden osana ammattiaan.

- En tiedä sitten, olenko suodattanut kaikki kiviset kilometrit pois, mutta nyt se aika tuntuu ihan ok:lta. En silti palaisi sinne, täälläkin hetkellä elämä on ihan hyvällä mallilla, Hiltunen jatkaa.

Vuosituhannen vaihteessa kovin suosio oli jo hiipunut. 2002 Hiltunen ilmoitti keskittyvänsä perheeseensä. Keikkailu vaihtui musiikkitieteen opiskeluksi Jyväskylän yliopistossa.

Hiltusella on kaksi lasta edellisestä liitosta ja kaksi nykyisestä. Teini-ikäiset tyttäret asuvat vielä kotona, kaksi vanhinta on jo omillaan. Perhe asuu Muuramessa, Jyväskylän kupeessa.

Kesällä keikkailemaan

Vaikka aktiivinen keikkaelämä jäi, Hiltunen on vuosien aikana työstänyt aktiivisesti musiikkia muille artisteille. Hiltusella on oma äänitysstudio, jossa hän työskentelee.

Edellisen levyn Hiltunen julkaisi vuonna 2006. Toukokuussa ilmestyy uusi albumi vuosien tauon jälkeen.

- Tulevana kesälle on sovittu jonkin verran keikkoja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?