Avioero muutti Heikki Lampelan: "Olen ollut vapaa"

Julkaistu:

Tausta
Tavallisesta perheenisästä tuli 22-vuotisen suhteen päättymisen jälkeen seurapiireissä viihtyvä mies.
Helsinkiläinen asianajaja ja varatuomari Heikki Lampela, 52, on yksi Suomen tunnetuimmista lakimiehistä. Hänen asiallinen olemuksensa on vuosien varrella nähty lukuisissa suurissa oikeudenkäynneissä.

Vuosituhannen alussa Lampela edusti oikeudessa uhrien omaisia "Heinojen murhina" tunnetuksi tulleessa tapauksessa, jossa liikemies
Martti Heino ja hänen vaimonsa surmattiin kesämökillä.

Sittemmin oman asianajotoimistonsa kautta työskentelevä ja oikeustieteen kandidaatiksi Helsingin yliopistosta valmistunut Lampela on edustanut muun muassa edesmennyttä kansanedustajaa ja nyrkkeilijää Tony Halmetta, Suojelupoliisin päällikköä
Seppo Nevalaa, moottoripyöräkerho Bandidos MC:n presidenttiä kuin myös Bodominjärven surmien uhrien omaisia.

Uransa ohella Lampela on ollut jo vuosia myös perheenisä - aina viime syyskuuhun saakka, jolloin asianajaja ja hänen lastentarhanopettajana työskentelevä vaimonsa jättivät yhteisen avioerohakemuksen Helsingin käräjäoikeuteen.

6-vuotiaan tytön ja 12-vuotiaan pojan vanhemmat ehtivät olla yhdessä 22 vuotta, joista naimisissa 12 vuotta.

- Vaimoni oli 18-vuotias, kun aloimme seurustella. Meillä oli pitkä, nuorena alkanut liitto. Eroon ei liity kolmansia osapuolia. Olemme hyviä ystäviä vaimoni kanssa. Pitkän yhdessäolon aikana aloimme molemmat elää omaa elämäämme, Lampela kertoi tuolloin Ilta-Sanomille.

Uusi vaihde


Eron jälkeen on tapahtunut paljon. Lampela on ollut edelleen mukana näkyvissä oikeustapauksissa, kuten tammikuussa päättyneessä AKT:n entisen puheenjohtajan Timo Rädyn ja liiton viestintäpäällikön
Hilkka Ahteen oikeudenkäynnissä. Töiden lisäksi häntä on kuitenkin voinut nähdä yhä useammin Helsingin seurapiiritilaisuuksissa.

Asianajaja on myös yksi ensi viikolla alkavan, TV5-kanavan
Tavallista elämää -realitysarjan henkilöistä. Lampela ja sarjan muut osallistujat kuvaavat arkeaan videokameroilla.

Ohjelman ensimmäisessä jaksossa Lampela tunnustelee uutta elämänvaihettaan sinkkuna. Hän löytää uuden rakkauden, helsinkiläisen kiinteistönvälittäjän Danita Westphalin, ja pariskunta hempeilee muun muassa venemessuilla.

Siellä Lampelan käsi eksyy naisen takapuolelle.

- Nyt käsi sieltä pois, Westphal sanoo lempeästi miehelle, minkä jälkeen kaksikko halaa ja suutelee.

Toisessa kohtauksessa pariskunta on ampumaradalla ja asianajajalla on kädessään ase. Hän tähtää aseella tauluun ja pitää samalla Westphalia suojelevaisesti kiinni itsessään, käsi naisen vyötäröllä.

Sitten pariskunta ajeleekin Helsingin illassa Lampelan autolla.

- Mennään Stockalle leikkimään piilosta. Kumpi menee eka piiloon?
asianajaja kysyy.

Oikeasti huoleton?


Lampelan tunteva henkilö kertoo IS:lle, kuinka mies on todellisuudessa perhekeskeinen ihminen ja hyvä isä.

- Hän haluaa antaa itsestään värikkäämmän kuvan, kuin mitä hän todellisuudessa on. Normaalioloissa hän on aika paljon värittömämpi ihminen.

IS:n haastattelema henkilö ei ylläty, että klassisen kauniista vaaleaveriköistä pitävällä asianajajalla on ohjelmassa kainalossaan Danita Westphal.

- Hän on aika laskelmoiva tyyppi. Hän on varmasti miettinyt, mikä näyttäisi ohjelmassa hyvältä.

Asianajaja on viime aikoina antanut itsestään huolettoman kuvan. Tv-sarjassakin hän pähkäilee, pitäisikö hänen kääntää autonsa kohti lentokenttää ja suunnata Nizzaan.

- Oikeasti hän on kova tekemään töitä ja stressaa työasioista, jotka hän hoitaa aina viimeisen päälle.

Asianajaja on viimeaikaisissa haastatteluissa kertonut myös näkevänsä tulevia tapahtumia ennalta. Hän on kertonut olevansa kiinnostunut kivistä ja muista luonnon materiaaleista sekä pitävänsä enkeleistä.

Mitä Heikki Lampela ajattelee itse värikkäistä viime kuukausistaan?

- Ei ole kysymys siitä, että haluaisin julkisuuteen. Tahdon elää tapahtumarikasta elämää. Näen työssäni raakuutta, julmuutta ja kuolemaa. Vastapainoksi haluan lämpöä, hellyyttä ja viihdettä. Se on terapeuttista ja tuo vastapainoa elämään. Välillä täytyy nollata, sillä elämä tuntuu sen jälkeen mielekkäämmältä.

Lampela myöntää, että hänellä lähti uusi vaihde päälle avioeron jälkeen.

- Liiton loppumisen jälkeen olen ollut vapaa. Vapaana sitä katsoo ja aistii maailmaa toisin silmin, ottaa elämän eri tavalla, hän perustelee.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt