Näin tienaa julkkisjuristi Heikki Lampela

Julkaistu:

tulot
Asianajaja Heikki Lampela on yksi Suomen tunnetuimmista lakimiehistä. Asianajajan toimet ovat tuoneet Lampelalle kohtuullisen suuret tulot.
Helsinkiläinen asianajaja ja varatuomari Heikki Lampela, 52, edusti oikeudessa uhrien omaisia "Heinojen murhina" tunnetuksi tulleessa tapauksessa, jossa liikemies Martti Heino ja hänen vaimonsa surmattiin kesämökillä.

Sittemmin oman asianajotoimistonsa kautta työskentelevä ja oikeustieteen kandidaatiksi Helsingin yliopistosta valmistunut Lampela on edustanut muun muassa edesmennyttä kansanedustajaa ja nyrkkeilijää Tony Halmetta, Suojelupoliisin päällikköä Seppo Nevalaa, moottoripyöräkerho Bandidos MC:n presidenttiä kuin myös Bodominjärven surmien uhrien omaisia.

Lampela tienasi vuonna 2012 ansiotuloja 160331 euroa. Lampelan vuoden 2011 ansiotulot olivat 131809 euroa ja vuotta ennen sitä 166338 euroa.

Pääomatuloja Lampelalla ei ollut lainkaan kyseisinä vuosina. Lampelan yrityksen Asianajotoimisto Heikki Lampela Oy:n liikevaihto oli viime vuonna reilut 473000 euroa, mikä on vajaat 20000 euroa enemmän kuin edellisenä vuonna.

Liikevoittoa yritys teki vajaat 26000 euroa. Lampelan firmalla oli viime vuonna omaa pääomaa 147000 euroa.

Velkaa Asianajotoimisto Heikki Lampela Oy:llä oli hieman alle 25000 euroa.


”Normaalioloissa Heikki on värittömämpi ihminen”Töiden lisäksi häntä on kuitenkin voinut nähdä yhä useammin Helsingin seurapiiritilaisuuksissa.

Asianajaja on myös yksi ensi viikolla alkavan, TV5-kanavan Tavallista elämää -realitysarjan henkilöistä. Lampela ja sarjan muut osallistujat kuvaavat arkeaan videokameroilla.

Ohjelman ensimmäisessä jaksossa Lampela tunnustelee uutta elämänvaihettaan sinkkuna. Hän löytää uuden rakkauden, helsinkiläisen kiinteistönvälittäjän Danita Westphalin, ja pariskunta hempeilee muun muassa venemessuilla. Siellä Lampelan käsi eksyy naisen takapuolelle.

- Nyt käsi sieltä pois, Westphal sanoo lempeästi miehelle, minkä jälkeen kaksikko halaa ja suutelee.

Lampelan tunteva henkilö kertoo IS:lle, kuinka mies on todellisuudessa perhekeskeinen ihminen ja hyvä isä.

- Hän haluaa antaa itsestään värikkäämmän kuvan, kuin mitä hän todellisuudessa on. Normaalioloissa hän on aika paljon värittömämpi ihminen.

IS:n haastattelema henkilö ei ylläty, että klassisen kauniista vaaleaveriköistä pitävällä asianajajalla on ohjelmassa kainalossaan Danita Westphal.

- Hän on aika laskelmoiva tyyppi. Hän on varmasti miettinyt, mikä näyttäisi ohjelmassa hyvältä.

Asianajaja on viime aikoina antanut itsestään huolettoman kuvan. Tv-sarjassakin hän pähkäilee, pitäisikö hänen kääntää autonsa kohti lentokenttää ja suunnata Nizzaan.

- Oikeasti hän on kova tekemään töitä ja stressaa työasioista, jotka hän hoitaa aina viimeisen päälle.

Mitä Heikki Lampela ajattelee itse värikkäistä viime kuukausistaan?

- Ei ole kysymys siitä, että haluaisin julkisuuteen. Tahdon elää tapahtumarikasta elämää. Näen työssäni raakuutta, julmuutta ja kuolemaa. Vastapainoksi haluan lämpöä, hellyyttä ja viihdettä. Se on terapeuttista ja tuo vastapainoa elämään. Välillä täytyy nollata, sillä elämä tuntuu sen jälkeen mielekkäämmältä, Lampela sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt