Mitä jäbä duunaa Tarzan-musikaalissa? - Viihde - Ilta-Sanomat

Mitä jäbä duunaa Tarzan-musikaalissa?

Mikä yhdistää Putous-hahmo Jäbä Leissonia ja Helsingin kaupunginteatterin Tarzan-musikaalia?

22.3.2014 15:35

Torstaina sai ensi-iltansa Helsingin kaupunginteatterin koko perheelle suunnattu Tarzan-musikaali. Yhdysvaltalaisen näytelmäkirjailijan David Henry Hwangin kirjoittama musikaali perustuu Edgar Rice Burroughsin Tarzan apinain kuningas -kirjaan ja Disney-elokuvaan Tarzan.

Musikaaliin oli otettu ripaus suomalaismaustetta - yllättäen tänä keväänä MTV3-kanavalla nähdystä Putous-sketsisarjasta.

Esityksen alkuvaiheilla suuri apinajoukko temppuilee lavasteissa. Kesken huikeiden liikkeiden yksi apina kysyy toiselta:

- Mitä jäbä duunaa?

Heitto sai katsomossa olleet aikuiset ja lukuisat lapset nauramaan. Kysymys oli jotakin, mitä viidakon keskeltä ei olisi osannut odottaa kuulevansa.

Akrobatiaa ja katutanssia

Musikaalin pääroolissa Tarzanina vuorottelevat näyttelijät Jon-Jon Geitel sekä Saska Pulkkinen. Janen roolissa vuorottelevat Elina Aalto ja Raili Raitala.

Valloittavana pikku-Tarzanina nähdään Luka Haikonen ja Wiljami Miettunen. Haikonen oli lavalla torstain ensi-illassa ja sai yleisöltä raikuvat aplodit.

Tarzanin apinaäiti-Kalaa näyttelevät valloittava Sanna Majuri sekä Emilia Nyman.

Lähes 30-henkisessä ensemblessa on mukana myös useita maailmalla ja kotimaassa palkittuja tanssijoita sekä niin katutanssin, break dancen kuin sirkustaiteen ammattilaisia.

Kaupunginteatterin suurelle näyttämölle Tarzanin on ohjannut Kari Rentola. Musikaalin on säveltänyt ja laulut sanoittanut brittiläinen muusikko Phil Collins, jonka sävellyksiä 13-henkinen orkesteri Helsingin kaupunginteatterissa toteuttaa.

Tarzan-musikaali Helsingin kaupunginteatterin suurella näyttämöllä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?