Stallone piti Rockyn hahmoja musikaalimaisina alusta asti - Viihde - Ilta-Sanomat

Stallone piti Rockyn hahmoja musikaalimaisina alusta asti

Vuonna 1976 valmistunut klassikkoelokuva Rocky sai musikaaliversionsa ensi-illan New Yorkin Broadwayllä.

14.3.2014 15:09 | Päivitetty 14.3.2014 15:06

Alkuperäisen elokuvan käsikirjoittaneen Sylvester Stallonen mukaan musikaalia on valmisteltu jo 14 vuoden ajan. Myös Rockya alun perin näytellyt Stallone kertoo aina pitäneensä kehittäneitään hahmojaan musikaalimaisina. Kukaan muu ei vaan näin uskonut.

– Kun kyseessä on taisteluelokuva, musikaalia on vaikea kuvitella, Stallone toteaa.

Rocky-musikaali esitettiin ensimmäisen kerran Saksassa jo vuonna 2012. Nyt se on saatu myös kuuluisalle Broadwaylle, jossa taso on korkea ja resurssit laajemmat. Tässä versiossa Rocky Balboan roolin esittää Andy Karl.

Päänäyttelijä kokee, että ihmiset maailmassa pitävät Rockya aitona elävänä hahmona. Mies on siis hypännyt isoihin saappaisiin ja kertoo pyrkivänsä ottamaan mahdollisimman paljon vaikutteita alkuperäisestä hahmosta.

Musikaalin harjoituksetkaan eivät päänäyttelijän mukaan sujuneet ilman kipua. Karl nimittäin kertoo saaneensa useita mustelmia ja jopa mustan silmän. Harjoitusryhmä alkoi kuitenkin hiljalleen ymmärtää, miten liikkeitä kannattaa harjoitella. Näin vältyttiin enemmiltä vaurioilta.

Apollo Creedia näyttelevä Terence Archie uskoo Rockyn yhdistävän yhä edelleen koko maailmaa, jonka myötä musikaali saa varmasti myös hurjan suosion.

Rocky ansaitsi aikoinaan jopa kolme Oscaria ja teki Sylvester Stallonesta supertähden.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?