Raili Hulkkonen: Suomalaisnaiset meikkaavat liian vähän! - Viihde - Ilta-Sanomat

Raili Hulkkonen: Suomalaisnaiset meikkaavat liian vähän!

Raili Hulkkosen mielestä nykynainen on liian väritön.

16.3.2014 9:30

Meikkitaiteilija Raili Hulkkonen on nähnyt muotivirtausten koko kirjon 1960-luvulta tähän päivään. Yksi selvä muutos on, että erityisiä muotivillityksiä ei enää ole.

- 1960-70-luvulla seurattiin enemmän trendejä. Silloin kaikki nyppivät hullun lailla kulmakarvojaan, ja nyt tietysti kaduttaa.

Hulkkosen mielestä  naiset  meikkasivat enemmän menneinä vuosikymmeninä. Nykyisin panostetaan vain juhliin.

- Lause, jonka kuulen edelleen jatkuvasti, on: kyl mä sit laitan kun on jotain erikoista tai meen jonnekin. Se on sama lause aina. Toivoisin niin sydämestäni, että suomalainen nainen löytäisi sellaisen jokapäiväisen lookin.

Tämän päivän trendi, johon ei kuitenkaan ainkaan aikuisemman naisen välttämättä kannata langeta, ovat pastellivärit.

- Sanoisin, että etenkään aikuisemmalle naiselle pastellit eivät sinänsä ole käyttökelpoisia. Niihin kannattaa aina yhdistää joku maanläheinen värisävy, Raili Hulkkonen vinkkaa.

Trendi, jota puolestaan kannattaa suosia, on huulipunien värikirjo. - Huulipuna on sellainen, jonka kanssa pitäisi ehdottomasti nyt leikkiä. Niissä voi käyttää trendisävyjä, koska huulilla saa niin nopeasti aikaan uutta ilmettä.

Hulkkonen rohkaisee suomalaisnaisia yleisesti meikkaamaan edes vähän. Koko lookia ei tarvitse uusia.

- Yksinkertaisilla asioilla saa itselleen pirteyttä, kun meillä on luonnostaan aika heikot värit. Vaikka vähän väriä kasvoille, huulipunaa. Siitä vain on kysymys.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?