Viihde

Illalla televisiossa: MOT kertoo, kuinka Mannerheim-elokuva kaatui

Julkaistu: , Päivitetty:

tv-tärpit
Marsalkka Mannerheimista piti tulla kaikkien aikojen suomalaiselokuva.
MOT: Mannerheim ulosotossa, TV1 klo 20.00
TV1:n MOT kertoo, että seitsemän miljoonan euron panostus sotamarsalkka C.G.E. Mannerheimin elämästä kertovaan elokuvaan jätti jälkeensä katkeria kenraaleja, katkenneita ystävyyssuhteita ja maksamattomia saappaita. Mannerheim-elokuvan ohjaajaksi valittiin Renny Harlin, joka otti mukaan tuottaja Markus Selinin. Kuvaukset piti aloittaa 2009, mutta elokuvan rahoituspohja petti kerta toisensa jälkeen, ja Selinin tuotantoyhtiö Liberty Productions meni konkurssiin. Viidentoista vuoden työn ja seitsemän miljoonan euron jälkeen elokuvaa ei lopulta valmistunut sekuntiakaan.

Selin kertoo uskoneensa hankkeeseen "täysin sokeasti niin kauan, kunnes viimeinen lappu pantiin luukulle".

- Siinä on totta kai meidän osaamattomuutta, että emme ole saaneet elokuvaa aikaiseksi. Jos se raha olisi ollut kerralla käytössä, olisimme tehneet leffan sillä hetkellä kevyesti, mutta kun se ei ollut niin, vaan raha tuli pikku hiljaa sisään, Selin sanoo ohjelmassa.

Erin Brockovich, Nelonen klo 21.00
Tositapahtumiin perustuva draama, jonka nimiosasta Julia Roberts palkittiin Oscarilla ja Golden Globella.

Jamie Oliverin ruokafestivaalit, Ava klo 21.30
Kolmiosaisessa sarjassa Jamie Oliver järjestää festivaalit, joilla juhlistetaan kesän ja hyvän musiikin lisäksi herkullista ruokaa. Ensimmäisessä jaksossa Jamie opettaa uusia tapoja grillata kalaa ja lihaa ulkona.

Seksiä kivikaudella, Fox klo 22.45
Dokumentti kertoo aiemmin tuntemattomasta kivikauden aikaisesta kädellisestä, joka ilmeisesti lisääntyi nykyihmisten esi-isien kanssa.

Tykkää Tv-lehden Facebook-sivusta ja näet parhaat tv:n katseluvinkit myös Facebookissa.

Uusi Ilta-Sanomat Tv-lehti ilmestyy keskiviikkoisin. Se myydään yhdessä Ilta-Sanomien kanssa hintaan 1,50€ + Ilta-Sanomien hinta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt