Anita Zabludowicz palkittiin Arco-taidemessuilla Madridissa - Viihde - Ilta-Sanomat

Anita Zabludowicz palkittiin taidemessuilla Madridissa

Yli kaksikymmentä vuotta taidetta kerännyt, ja nyt jo kolmen tuhannen taideteoksen Zabludowicz Collection -kokoelmaa jatkuvasti täydentävä Anita Zabludowicz ja hänen suomalainen miehensä Poju Zabludowicz saivat keksiviikkona Madridin Arco-taidemessuilla kansainvälisen keräilijäpalkinnon nykytaiteen tukemisesta.

- On hienoa saada rakastamastaan työstä tunnustusta, taidealan vaikuttaja Anita Zabludowicz sanoi saatuaan Arco-taidemessuilla kansainvälisen palkinnon.­

23.2.2014 15:38

Palkinnon otti vastaan Anita Zabludowicz, joka kiitti puheessaan myös Suomea ja suomalaisia sekä kehui suomalaista nykytaidetta.

- Tuemme jatkossakin taidetta ja kehitämme Sarvisalossa taiteilijaresidenssitoimintaa, Lontoossa perheensä kanssa asuva Anita Zabludowicz sanoi Ilta-Sanomille.

Energinen ja tyylikäs rouva Zabludowicz esitteli viime kesänä suomalaisille sekä medialle perheen taideprojektia, jonka he ovat kehittäneet Sarvisalon kesäpaikkansa läheisyyteen. Luontoon on sopuisasti aseteltu tärkeitä taideteoksia ja alueella on myös galleria. Suomalaiset pääsivät tutustumaan näihin töihin sekä residenssiohjelman taiteilijoihin, jotka asuvat alueen taloissa ja tekevät taidetta.

Aiemminkin palkittu ja taidemaailmassa vaikutusvaltainen Anita Zablodowicz oli hyvin otettu Arcolta saamastaan palkinnosta.

- On hienoa saada työstään tunnustusta. Palkinto merkitsee siksikin hyvin paljon, että se on myönnetty minulle rakastamastani työstä sekä siitä, että olemme viimeiset kaksikymmentä vuotta omistautuneet kokoelmamme kehittämiselle, Anita Zabludowicz sanoi Ilta-Sanomille.

Keräilijä Zabludowicz saapui Arcoon Liam-poikansa kanssa ja tutustui eri gallerioihin. Hän myös teki hankintoja kokoelmaansa. Anita Zabludowicz pitää tärkeänä tukea varsinkin nuoria taiteilijoita.

- Tulemme aina tukemaan nuoria taiteilijoita kokoelmamme, näyttelyidemme, taiteilijaresidenssien ja erilaisten projektien kautta niin Lontoossa, New Yorkissa kuin Suomessa, oman gallerian Lontoossa omistava Anita Zabludowicz sanoi.

Hän huomautti heidän tukevan myös taideinstituutioita sekä taideopintoja.

Kiireinen rouva Zabludowicz ei ehtinyt olla Madridissa kuin vuorokauden. Pian häntä kutsuu New York, ja sen jälkeen Glasgown kansainväliset taidemessut.

- Glasgow'n tapahtuma on hieno näyteikkuna niin nuorille brittitaiteilijoille kuin kansainvälisillekin. Ennen sitä aion tutustua Lontoon yliopiston Future Map -opiskelijanäyttelyyn. Zabludowicz Collection tukee näyttelyä ja sen taiteilijoita luovuttamalla rahapalkinnon yhdelle taiteilijalle, joka sitten saa myös limited edition -tilaustyön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?