Uskoisitko, että Kaisa Liski on mummu? Katso upeat kuvat! - Viihde - Ilta-Sanomat

Uskoisitko, että Kaisa Liski on mummu? Katso upeat kuvat!

Kaisa Liski tuli isoäidiksi 46-vuotiaana. - Olen niin onneni kukkuloilla! hän myhäilee.

Kaisa Liskin lapsenlapsi Aava on viisi kuukautta vanha.­

19.2.2014 9:15

Tuore isoäiti Kaisa Liski istuu Hausjärvellä sijaitsevan, kauniin omakotitalonsa sohvalla ja pitää sylissään vaaleanpunaiseen prinsessamekkoon puettua Aava-vauvaa. Kaisa katselee tyttöä hymyillen.

- Olen niin onneni kukkuloilla. Olen pelännyt, että joku vie onneni pois. Mutta asioilla on tapana tapahtua niin kuin on, Kaisa myhäilee tyytyväisenä.

Aava on Kaisan pojan Valtterin ja tämän vaimon Saaran tytär, Kaisan ensimmäinen lapsenlapsi. Kaisaa alettiin kutsua mummuksi viisi kuukautta sitten 46-vuotiaana.

- Mietin, että olenko minä jo näin vanha, Kaisa nauraa.

Kun Kaisa sai tiedon Aavan syntymästä, hän peruutti loppupäivän asiakastapaamiset ja syöksyi synnytyslaitokselle. Matkalla hän meinasi ajaa yhden auton perään, koska oli niin innoissaan. Kun hän näki vastasyntyneen tyllerön ensimmäistä kertaa, hetki oli herkkä.

- Se oli jotain niin kaunista, Kaisa muistelee ja suoristaa Aavan mekkoa.

Samalla hän toteaa Aavan olevan aivan liian kiltti.

- Eivät vauvat oikeasti ole tällaisia! Hän nukkuu ja syö hyvin ja ottaa kontaktia ihmisiin. Ja hän on selkeä kansainvälinen kaunotar.

Kaisa toivoo, että kaunottaresta kasvaa jonakin päivänä hyvällä itsetunnolla varustettu nainen, joka ei tee liian hätiköityjä johtopäätöksiä.

- Toivon, että hän tutkii, ei hutki. Kunnioittaa toisia ihmisiä eikä arvostele liikaa.

Kaisalla itsellään on kolme lasta: jo aikuiset Amanda ja Valtteri sekä 2-vuotias Manu miehensä Kimmon kanssa. Äitiys ja tuore isoäitiys tuntuvat erilaisilta.

- Äitiydessä on se rakastamisen kipeys. Isoäitinä olen vain osana lapsen elämää. Se tuntuu mukavalta.

Kaisa kertoo olevansa arvomaailmaltaan perinteinen mummu. Hän haluaa tarjota viisaita sanoja, turvaa ja lohtua. Antaa neuvoa ja apua, kun Aava niitä tarvitsee.

Aavan mummola Kaisan luona on paikka, jossa on tarjolla lihapullia.

- Siellä leivotaan mustikkapiirakkaa ja opitaan viikkaamaan paidat.

Esikuvana Kaisalla äitiydessä ja isoäitiydessä on hänen oma mummonsa. Mummo oli konservatiivinen kasvattaja, jonka lellilapsenlapsi Kaisa oli.

- Yhdeksästä lapsenlapsesta minä vietin eniten aikaa hänen luonaan. Hän oli lapsuudessani se, joka hyväksyi virheeni eikä tuominnut minua. Hän oli suuressa roolissa elämässäni. Hänen ohjeensa ovat syvällä minussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?