Satuhäät: Esa kosi nuorempaa Jonnaa sairasvuoteelta - tekstiviesti yllätti morsiamen - Viihde - Ilta-Sanomat

Satuhäät: Esa kosi nuorempaa Jonnaa sairasvuoteelta - tekstiviesti yllätti morsiamen

Satuhäät-ohjelmassa maanantaina esiintyvä Esa kosi morsiantaan tekstiviestillä heti hengenvaarallisesta leikkauksesta herättyään.

Esa Ukonmaanaho kosi Jonna Pietilää sairasvuoteelta. Parilla on myös kaksivuotias poika Luukas.­

19.2.2014 5:45

Häitään juhlivien, Ylikiimingissä asuvien Jonna ja Esa Ukonmaanahon yhteinen taival oli vähällä katketa Esan saadessa sydänveritulpan.

Esa kiidätettiin ambulanssilla sairaalaan, ja hänelle tehtiin pallolaajennus. Jonna pystyi ainoastaan odottamaan huolestuneena tietoja parin pienen Luukas-pojan kanssa. Esan ensimmäinen viesti leikkauksen jälkeen yllätti Jonnan täysin.

- Päätin, että jos toivun, niin Jonna on sellainen ihminen – ja ainut – jota tulen kosimaan. Hän on se oikea ihminen, Esa kertoo ohjelmassa.

Kosinta tapahtui tekstiviestillä. - Jos hän kelpaa mulle vielä, niin juhannuksena pidetään häät, muistelee Jonna viestin sisältöä IS:lle. - Soitin hänelle, että mistä nyt tuulee, ja äänestä kuuli, että oli vakavissaan, hän kertoo.

Esa ei aikonut naimisiin

Tie kihlaukseen ja juhannushäihin ei ollut täysin ongelmaton. Jonna ja Esa kohtasivat toisensa vuonna 2007 Muoniossa porosafarilla, jossa molemmat työskentelivät talvikauden. Toisena työtalvena Jonnan ja Esan välille alkoi syttyä kipinä.

Esa oli ollut yli 20 vuotta naimisissa ja oli miettinyt, ettei toiste enää avioidu. Hän teki välillä katoamistemppuja, mutta Jonna jaksoi uskoa suhteeseen.

- Kun on tarpeeksi sitkeä, niin asiat järjestyy. Olin rakastunut. Jokaisessa suhteessa on ylä- ja alamäkeä, meillä se alku oli aika kivikkoista. Kauden jälkeen Esa piti itsestäänselvyytenä, että muutan hänen luokseen Ylikiiminkiin, Jonna naurahtaa.

Niin tapahtui.

Jonna on 31-vuotias ja Esa häntä parikymmentä vuotta vanhempi. Ohjelmassa Jonna kertoo ikäeron huolettaneen lähinnä siinä mielessä, että Esa saattaisi jossakin vaiheessa sairastua. Silti sydänveritulppa tuli kovana sokkina. - Se oli kova isku vasten kasvoja, kuinka hiuskarvan varassa elämä voi olla.

Toiveissa toinen lapsi

Esan toipuminen kesti useamman kuukauden, eikä hän vieläkään ole täysin entisellään.

Normaalia elämää kuitenkin voidaan viettää. Esa osaa myös varoa, ettei ylirasita itseään.

- Välillä sairaus vielä kummittelee, mutta sen ansiosta osaa elää päivät yksi kerrallaan. Väitellään ja kinastellaan edelleen, mutta turhanpäiväinen on jäänyt pois. Meillä on tasapainoinen elämä nykyään, Jonna toteaa onnellisena.

Arjen keskipiste on nyt kaksivuotias Luukas. Parilla on viisi hevosta ja omakotitalo. Toiveena olisi myös toinen lapsi. - Sisarus saa tulla sitten kun on tullakseen, olen aina haaveillut kahdesta lapsesta, Jonna paljastaa.

Satuhäät TV2:lta maanantaina 24. helmikuuta kello 21.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?