”Tästä oli yltiöseksikkyys kaukana” – katso suorat arviot BAFTA-gaalan iltapuvuista - Viihde - Ilta-Sanomat

”Tästä oli yltiöseksikkyys kaukana” – katso suorat arviot BAFTA-gaalan iltapuvuista

Stailisti Ida Jokikunnas valitsi BAFTA-gaalan huikeimmat puvut. Katso viiden kärki.

17.2.2014 20:24

British Academy of Film and Television Arts jakaa vuosittain BAFTA-palkinnon. Sunnuntaina Lontoossa Royal Opera Housessa pidetyssä gaalassa palkittiin valkokankaan viime vuoden menestyjät.

Punaisen maton pukuloisto oli tällä kertaa melko hillittyä. Stailaaja ja meikkitaiteilija, Ilta-Sanomien bloggaaja Ida Jokikunnas kuvailee iltapukutyyliä raikkaaksi ja piristäväksi.

- Suurin osa illan onnistujista oli valinnut ylleen mustavalkoista. Pastellisävyt taidetaan säästää muihin gaaloihin, tässä gaalassa korostui tyylikkyys ja arvokkuus, Ida arvioi.

- Muissa gaaloissa on ollut paljon paljasta pintaa, tästä oli yltiöseksikkyys kaukana. Ei ollut säärenvilauttelua eikä avonaisia kaula-aukkoja. Tämä saattaa johtua siitä, että britit ovat vanhoillisempia ja maata ja kulttuuria halutaan kunnioittaa.

Jokikunnaksen mielestä mustat, ja etenkin valkoiset puvut ovat aina statementeja.

- On rohkea veto pukeutua kokovalkoiseen. Usein mustaa tai valkoista ei käytetä kun ajatellaan, että se on tylsää. Mutta oikeasti se on modernia ja kokonaisuus on piristävän raikas.

Myös meikit ja asusteet oli Idan mielestä valittu hyvällä maulla ja hillitysti.

Ida Jokikunnas valitsi gaalassa nähdyistä iltapuvuista viisi mieleenpainuvinta kokonaisuutta - sekä yhden ylilyönnin.

1. Lupita Nyong'o

Kenialaisen näyttelijän Diorin emeraldinvihreä mekko on Idan suosikki. - Selkein voittaja, Lupita on myös viime aikoina ollut parhaiten pukeutuneiden listoilla. Hän on uusi tyyli-ikoni.

Lupita Nyongo­

Ida kuvailee Lupitaa illan värikkään mekon valinneiden onnistujaksi.

- Yksinkertaisuus teki tästä todella kauniin. Vahva väri saa nousta rauhassa esiin. Kultaiset asusteet toimivat myös, korostavat puvun kanssa toinen toisiaan.

2. Angelina Jolie

Angelina ja hänen puolisonsa Brad Pitt olivat valinneet gaalaan yhteensopivat asu. Angelinan puku oli Saint Laurentin suunnittelema, ja Bradin Valentinon. 

Angelina Jolie ja Brad Pitt.­

- He olivat lisäksi valinneet samantyyliset kengät, Angelinalla oli lakerikorkkarit ja Bradillakin lakerikengät. Tämä on makeaa, viimeisen päälle suunniteltua, Ida sanoo.

Hänen mielestään Angelina on puvussaan äärimmäisen seksikäs, vaikka puku onkin maskuliininen. - Se on myös etiketin mukainen, modernilla twistillä.

3. Uma Thurman

Uma Thurman osoitti Idan mukaan, kuinka musta voi yksinkertaisimmillaankin olla supertyylikäs. Uman Versacen mekko nuoli hänen pitkää vartaloaan.

- Hän on upea, näyttävä nainen, ja musta väri korosti vartaloa kauniisti.

Uma Thurman.­

Toinen samaan tyyliin pukeutunut oli Amy Adams. Myös hänen asuvalintansa oli Idan mielestä onnistunut. - Kokonaisuus oli koruton ja tosi selkeä sekä näyttävä, kuvailee Ida Victoria Beckhamin malliston mekkoa.

Amy Adams.­

4. Cate Blanchett

Parhaan naispääosan näyttelijänä palkittu Cate oli valinnut Alexander McQueenin suunnitteleman pitkän, peittävän ja melko yksinkertaisen mustan iltapuvun.

Varsinkin puvun yläosa oli Idan mielestä moderni ratkaisu. - Kaula-aukko on korkea ja hihat t-paitamittaiset.

Puku on Idan mielestä hyvä esimerkki siitä, ettei musta mekko aina tarvitse koruja. - Puvun sivuilla on upeat hopeiset kukat, ne tekivät tästä tosi makean. Asun viimeisteli taotun näköinen Chopardin statement-kaulakoru.

5. Samantha Barks

Samanthan kokovalkoinen, Calvin Kleinin iltapuku on Idan mukaan vastakohta Uma Thurmanin mustalle eleganssille. - Tämä on todella veistoksellinen, vartaloa nuoleva ja hyvin yksinkertainen, Ida kuvailee.

Pukuun on yhdistetty näyttävät, mutta raikkaat korut.

Samantha Barks.­

Samantha Barksin kanssa samaan tyyliin oli pukeutunut myös Sai Bennett. Chanelin iltapuku oli simppeli, mutta vintagehenkinen. - Siinä on trendikäs venepääntiekaula-aukko, peplum-helma ja vintagevibaa, Ida luonnehtii.

Sai Bennett.­

+ 1 ylilyönti: Lily Allen

Laulaja Lily Allen tunnetaan räiskyvästä persoonastaan, ja räiskyvän värikäs oli myös hänen iltapukunsa. Idan mielestä Lilyn mekko olisi sopinut paremmin hieman hillitymmälle ihmiselle.

Lily Allen.­

- Tästä katosi Lilyn päällä eleganssi, vei roolipukumaiseen henkeen, ja tämä oli ihan eri maailmasta kuin muut punaisella matolla nähdyt iltapuvut, Ida toteaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?