Frederik muistelee eroaan: "Kyllä mä siinä tippaa väänsin" - Viihde - Ilta-Sanomat

Frederik muistelee eroaan: "Kyllä mä siinä tippaa väänsin"

Siitä on 17 vuotta, kun Laulaja Frederik erosi kymmenen vuoden avioliitostaan Pauliina Lunnan kanssa.

15.2.2014 8:00

- Se tunne, kun koti tyhjenee, kun vaimo vie lapset mukanaan. Se tyhjyys joka siihen jää, se on aika karua, laulaja kuvailee.

Frederik sanoo erossa käyneen onnellisesti siksi, että ex-vaimo ja alle kouluikäiset lapset muuttivat vain parin kilometrin päähän, ja lapset saivat vierailla isänsä luona aina kun halusivat.

- Mulla oli koko ajan lapsille avointen ovien päivä. Olisin varmaan kuollut suruun, jos he olisivat muuttaneet jonnekin kauas, hän kertoo.

Ero oli Frederikille kova pala. Hän olisi halunnut jatkaa suhdetta, ja pariskunta yrittikin paikata ongelmia.

- Ero kadutti. Kyllä me koetimme vaalia sitä suhdetta, että siitä tulisi vielä jotain. Halusin palata vielä yhteen, mutta puolisoni ilmoitti, ettei hän halua.

Frederik kertoo ottaneensa isän roolin todella vakavasti. Hän oli liitossa perhekeskeinen ja hoiti lapsiaan intensiivisesti. Siksi ero sattui.

- Kyllä mä siinä tippaa väänsin, jos rehellinen olen. Olin osallistunut lasten kasvatukseen ja kotioloihin, pyllynpesuun, syöttämiseen, leikkimiseen, viemiseen ja tuomiseen, ja sitten se päättyi yhtäkkiä.

Frederik päätti, ettei ainakaan alkaisi juoda murheeseensa.

- Yksinkertaisesti vain surin. Lasten huoneisiin esimerkiksi jäi leluja, kirjoja ja muita tavaroita, jotka muistuttivat koko ajan lapsista, hän kertoo.

Frederik ehti olla kaksi-kolme vuotta yksin ennen kuin alkoi uuteen suhteeseen. Suru helpotti, kun ex-parin yhteiset lapset kasvoivat kouluikään, ja Frederikin suhde heidän äitiinsä muuttui kaverilliseksi.

Frederik on kuitenkin sitä mieltä, että nyky-yhteiskunnassa erotaan liian helposti.

- Rakkautta pitäisi vaalia, pitää huolta ja huomioida, paijata, silittää, tuoda kukkia, olla romanttinen. Tehdä kaikkia hauskoja juttuja yhdessä, hän sanoo.

Lue muiden eronneiden miesten kokemuksia lauantain Ilta-Sanomista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?