Viihde

Illalla televisiossa: Hans Välimäki etsii Suomen parasta leipomoa

Julkaistu: , Päivitetty:

tv-tärpit
Huippukokki myöntää, että hänen hermonsa eivät riitä leipomiseen.
Suomen paras leipomo, Jim klo 21.00
Missä päin Suomea leivotaan parhaat pullat ja leivät? Jimin uudessa sarjassa kilpailee 18 leipomoa, joiden tuotteisiin sekä tekijöihin tuomarit tutustuvat. Kisan tuomareina toimivat huippukokki Hans Välimäki, jolla on myös kondiittorin koulutus, sekä sokerileipuri Jenni Höijer. Kaksikko arvioi leipomoiden tuotteita ja antaa leipureille myös tehtäviä, joissa he joutuvat soveltamaan osaamistaan ja luovuuttaan.

Hans Välimäki kertoo uudessa Tv-lehdessä, että todella hyvän leivän ja leivonnaisten tekeminen on vaikeaa puuhaa, jossa tarvitaan pitkää pinnaa.

- Vaatii täyden omistautumisen, että niistä saa hyviä. Leipominen vaatii pitkää pinnaa ja hermoja, tarkkaa mittakättä ja rautaista ammattitaitoa. Minun hermoni eivät riitä siihen. Sen takia ihailen leipureita, jotka suhtautuvat työhönsä intohimoisesti, Välimäki sanoo.

Ensimmäisessä jaksossa toisiaan vastaan ottelee kolme helsinkiläistä leipomoa: tatuoidut Voipojat, keisarillinen Krulla Kaffee Wienerhouse sekä amatöörileipuri Minna Ritakorven pyörittämä Juustokakkutehdas. Yksi vakuuttaa tuomarit ammattitaidollaan ja raivaa tiensä semifinaaliin.

The Soloist, Kutonen klo 20.00
Tositapahtumiin perustuvassa draamaelokuvassa losangelesilainen toimittaja kiinnostuu kodittoman viulutaiturin tarinasta ja päättää auttaa tämän uuteen alkuun. Lopun konserttikohtauksessa nähdään myös kapellimestari Esa-Pekka Salonen omana itsenään.

MasterChef Suomi, Nelonen klo 20.00

Kilpailijat matkaavat Viron Saarenmaalle Siken emännöimään NamiNamasteen. Muhun upeissa maalaismaisemissa paikallinen kokki Ingrem Raidjoe pistää kilpailijat koville tutustuttamalla heidät paikalliseen erikoisuuteen.

Historia: Egyptin Kuninkaiden laakso, Teema klo 21.00

Egyptin Kuninkaiden laakso on maailman tunnetuin hautausmaa, mutta kuinka siellä elettiin 3500 vuotta sitten?

Tykkää Tv-lehden Facebook-sivusta ja näet parhaat tv:n katseluvinkit myös Facebookissa.

Uusi Ilta-Sanomat Tv-lehti ilmestyy keskiviikkoisin. Se myydään yhdessä Ilta-Sanomien kanssa hintaan 1,50€ + Ilta-Sanomien hinta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt