Viihde

Huumerikosepäillyn Mikael Persbrandtin puheluja julki: "Hän osti 12 tonnilla ja maksaa aina"

Julkaistu:

Nauhat julki
Poliisin nauhoittama keskustelu tukee syyttäjän väitettä siitä, että
ruotsalaistähti Mikael Persbrandt on sekaantunut huumekauppaan.
Beck-näyttelijänä tunnettu Mikael Persbrandt, 50, on vuoden 2011 tavoin jälleen syytettynä huumerikoksesta. Syyttäjän mukaan ruotsalaisnäyttelijä on sekaantunut laajaan huumevyyhtiin kymmenen muun ihmisen kanssa.

Aftonbladet kertoi jo eilen, että poliisi on kuunnellut Persbrandtin puhelinkeskustelua, jonka aikana tämä osti 12 grammaa kokaiinia taksikuskilta.

Persbrandt ja hänen puolustusasianajajansa kiistävät syytökset.
- Hän ei ole tilannut eikä vastaanottanut mitään huumeita, asianajaja
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
Per Liljekvist vakuuttaa.

Puolustuksen mukaan joku olisi lainannut Persbrandtin puhelinta ja tehnyt sillä huumetilauksen. Asianajajan mukaan näyttelijällä on tapana lainata muille puhelintaan.

"Hän maksaa aina"


Eilen Expressen-lehti julkaisi poliisin salakuuntelun avulla nauhoitetun keskustelun kolmen huumevyyhdissä syytetyn kesken. Syytetyt keskustelevat henkilöstä nimeltä Micke Persbrandt.

- Yksi, joka otti tällä viikolla luotolle, vaikka hän on vähän VIP, on Micke Persbrandt. Hän osti 12 tonnilla (12000 Ruotsin kruunua, noin 1350 euroa) ja hän maksaa aina. Hänellä on aina tapana ottaa 10-15 tonnilla. Hän maksaa kyllä, ensimmäinen mies sanoo.

Mies joutuu myös puolustelemaan Mickeä, sillä muut eivät ole luottavaisia siihen, että he saavat rahansa.
- Hän on aina ollut meille kiva, antanut lahjoja ja sen sellaista... Hän antoi juuri meille niitä dvd-filmejäkin.

Toinen mies kertoo, miten Micke tarjoutui antamaan oman urheiluautonsa miehille lainaksi.
- Me emme saa olla hänelle liian kireitä. Hän on jäänyt jo kerran kiinni, ensimmäinen mies sanoo.

"Bailaako hän ympäriinsä?"


Kolmas nauhalla kuultava mies komentaa muita puristamaan rahat Mickeltä. Hänen mielestään 12000 kruunua on iso summa, sillä se tarkoittaa 20 kokaiiniannosta, ja hän ihmettelee, mihin Micke tarvitsee sellaisen määrän huumetta.

- Pitääkö hän jotain kotibileitä vai bailaako hän vain ympäriinsä?

Toinen mies ei osaa vastata, koska ei ole koskaan tavannut Mickeä. Nauhalta paljastuu, että Micke asuu Tukholman kaakkoispuolella sijaitsevassa taajamassa.

Ensimmäinen mies kertoo, että Micken on vaikea saada pankkiautomaatilta rahaa, koska tämä asuu niin kaukana "helvetissä". Keskustelusta käy ilmi, että Micke on ennenkin ottanut huumeita velaksi 20-25000 kruunun edestä ja maksanut aina.

- Tiedäthän, että hänen on vaikea saada käteistä. Hänellä on paljon enemmän (rahaa) kortilla, ensimmäinen mies toteaa.

- Meidän pitää varmaan aloittaa korttipalvelu, kolmas mies päättää.

Expressenin mukaan Persbrandt kommentoi kyseistä salakuuntelunauhaa poliisikuulustelussa siten, että hän uskoo miesten käyttäneen hänen nimeään koodinimenä.

Poliisi ei ole löytänyt kokaiinia näyttelijän hallusta. Päihde- ja mielenterveysongelmiensa kanssa kamppaileva Persbrandt jäi kiinni kokaiinista vuonna 2011.

Beck-elokuvien lisäksi Mikael Persbrandt on nähty poliisin roolissa muun muassa elokuvassa Viimeinen sopimus (yllä). Vuonna 2007 julkaistussa Aurinkomyrsky-elokuvassa Persbrandtin vastanäyttelijänä oli Isabella Scorupco.

Huumekohu Mikael Persbrandtin ympärillä on ollut näkyvästi esillä ruotsalaismedioissa. Syytteen mukaan näyttelijä osti yhdellä kertaa 12 grammaa kokaiinia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt