Pertti Salolainen Tainola Show'ssa: Tästä syystä sain jatkaa Lontoossa niin pitkään - Viihde - Ilta-Sanomat

Pertti Salolainen Tainola Show'ssa: Tästä syystä sain jatkaa Lontoossa niin pitkään

Tainola Show'n vieraana Pertti Salolainen kertoo koskettavasti elämästään sekä huimasta urastaan. Hän myös paljastaa, miksi oli niin monta vuotta Lontoossa suurlähettiläänä.

11.1.2014 7:34

Pertti Salolainen kertaa ohjelmassa uransa ja elämänsä vaiheita. Vaimon sairastuminen syöpään pitkitti Salolaisen Suomen Britannian-suurlähettilään pestiä Lontoossa. Presidentti Tarja Halonen ja ulkoministeri Erkki Tuomioja jatkoivat pestiä inhimillisistä syistä, mitä Salolainen kertoo arvostavansa. Hän kutsuu heidän tekoaan humaaniksi.

Pertti Salolainen kertoi urastaan.­

Suomen EU-neuvottelijana Salolainen sai aikoinaan niin risuja kuin ruusuja – enemmän kuitenkin ruusuja. Hän itse ymmärtää myös soraäänet, mutta painottaa sitä, kuinka tärkeää jäsenyys Suomelle on.

- Minulla oli missio viedä Suomi Euroopan unioniin ja tavalliseksi keskieurooppalaiseksi maaksi, Salolainen kertoo EU:n pääneuvottelijan tehtävästään.

- EU-jäsenyys on Suomelle välttämätön.

Pertti Salolainen istui Rita Tainolan vieraana.­

Ohjelmassa puhutaan myös median roolista politiikassa.

- Mikään poliitikon rike ei jää medialta huomaamatta, hän sanoo.

Eduskunnan työ on pitkän uran aikana muuttunut Salolaisen mukaan myös järkevämmäksi, eikä istuntoja jatketa enää aamuviiteen. Rita Tainola kysyy myös kansanedustajien palkkioista, joihin Salolaisella on napakka kanta. Ohjelmassa selvitetään myös Pertti Salolaisen tulevaisuuden suunnitelmat politiikassa sekä yksityiselämässä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?