Papin neuvo Satuhäät-morsiamelle alttarilla: "Huolehdi siitä, että pysyt viehättävänä"

Julkaistu:

Pappi antaa neuvoja
Satuhäät-ohjelman uuden tuotantokauden ensimmäisessä jaksossa toisensa saavat 24-vuotiaat Petra Ronkainen ja Veikka Joki-Erkkilä Tampereelta.
TV2-kanavan suosittu Satuhäät-ohjelma jatkuu jälleen ensi maanantaina, ja ensimmäisessä jaksossa kuullaan mieleenpainuvia elämänohjeita Tampereella asuvien Petra Ronkaisen ja Veikka Joki-Erkkilän vihkipapilta Jorma Satamalta.

Vihkitilaisuuden alkajaisiksi pappi muistuttaa, miksei kenenkään pidä mennä naimisiin vain tullakseen itse onnelliseksi.

-  Tahdotko tulla onnelliseksi? Älä mene naimisiin. Tahdotko tehdä toisen onnelliseksi? Mene naimisiin, pappi lausuu vihkiparille.

Satama puhuu siitä, miten tärkeää on tehdä asioita, jotka tekevät toisen onnelliseksi.

-  Tämä toisen palveleminen on helppoa avioliiton ensimmäisinä viikkoina, kuukausina, ehkä vuosina, pappi toteaa.

-  Mutta me, jotka olemme vuosikymmeniä olleet naimisissa, tiedämme kokemuksesta, että jostain avioliittoon hiipii se äkäinen eukko ja ilkeä ukko, jotka alkavatkin vaatia palveluja itselleen. Toivon, että teille ei käy niin.

Pappi paljastaa vihkipuheessaan, miten Veikka kertoo rakastuneensa Petran hymyyn, iloisuuteen, usein toistuvaan nauruun – sekä kauniiseen ulkonäköön.

-  Mutta sitten totesit, ettei sitä (kauneutta) nyt tässä tarvitse huomioida, pappi sanoo Veikalle.

-  Jolloin totesin, että varsinkin meille miehille puolison ulkonäkö ja ulkoinenkin viehättävyys merkitsee paljon. Eikä vain näin hääpäivänä tai ensimmäisinä avioliiton kuukausina, vaan vuosikymmenienkin jälkeen on tärkeää, että meidän puolisomme on viehättävä.

Pappi kääntyy alttarilla kohti Petraa ja lausuu:

-  Petra, huolehdi siitä, että sinä olet viehättävä vielä vuosikymmenienkin jälkeen.

Petra purskahtaa nauruun ja katsoo lempeästi tulevaa aviomiestään. Seuraavassa hetkessä Petra ja Veikka ovat tuore aviopari.

Mitä mieltä olet vihkiparin neuvosta: Tuleeko jokaisen pitää huolta viehättävyydestään myös vihkivalan jälkeen?

Kaikki sitaatit ovat tulevasta Satuhäät-jaksosta. Satuhäät alkaa ensi maanantaina TV2-kanavalla kello 21.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt