Kissa puri käteen - Mervi Tapola viikon sairaalassa - Viihde - Ilta-Sanomat

Kissa puri käteen - Mervi Tapola viikon sairaalassa

Tuttu nainen laittoi joulun alla Mervi Tapolan postilaatikkoon kortin, jossa hän kertoi vaihtavansa asuntoa ja joutuvansa luopumaan kissastaan.

Mervi Tapola pääsi jouluksi kotiin.­

30.12.2013 19:03

- Hän kysyi minulta, otanko kissan joululahjaksi, Mervi Tapola kertoo.

- Minulla on ollut kaksi kissaa kymmenen vuotta. Ajattelin, että kyllä tässä kolmaskin menee.

Mervillä sattui olemaan hoidossa tyttärensä bostoninterrieri, samanlainen kuin tasavallan ykköskoira Lennu. Koira villiintyi, kun tuttavanainen lastensa kanssa oli tuomassa kissaa Merville.

- Koira hyppi tytön sylissä ollutta kissaa vasten. Kissa meni paniikkiin ja sillä oli kaikki raajat levällään.

- Yritin ottaa kissan syliini, jolloin se tarrautui hampaillaan vasempaan käteeni ja roikkui siinä. - Ajattelin, että pikkujuttu, onhan tässä tullut puukkoa ja puntaria vuosien varrella, Mervi Tapola kertoo. - Yön aikana käsi paisui ja muuttui sinipunaiseksi, mutta mitäpä noista, olen tottunut iskuihin. Seuraavana päivänä sukulaisnainen tuli kylään ja pakotti Mervin lähtemään lääkäriin. Klinikalla Merviä piikitettiin, mutta ongelma ei ollut ohi. Seuraavana päivänä lääkärit passittivat hänet Tampereen yliopistosairaalaan. - Siellä lääkärit sanoivat, että käsi täytyy leikata ja aloittaa sisäinen antibioottikuuri. - Lääkärit vakuuttivat, että tilanne oli todella vakava. Kissalla on miljoonia bakteereita, joihin ihmisellä ei ole vastustuskykyä. Tilanne oli ilmeisen paha. Olin sairaalassa viikon. Joulun viettoon Mervi sentään pääsi kotiin. - Ihana joulu olikin. Lapset laittoivat joulun. Viime vuosina joulu on ollut Merville kohtalokasta aikaa. Joulupäivänä 2009 mäkikotka Matti Nykänen puukotti Mervin sairaalakuntoon. Siihen päättyi 11 vuotta kestänyt myrskyisä liitto. Pari vuotta sitten Mervillä oli jouluna jalka kipsissä. - Jouluna minulle sattuu ja tapahtuu. Olen kai jollain lailla kirottu. Maanantaina Mervi kävi jälkitarkastuksessa ja kädestä poistettiin tikit, mutta vieläkään kunto ei ole täysin ok. - Olen oksentanut tänäänkin vähän väliä. Mitenkäs joululahjaksi tuotu kissa? - Tässä se pyörii. Se on ihana, suloinen, nätti kissa. En tiedä, mitä teen sen kanssa, Mervi Tapola sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?