Riki Sorsan perhetragedia: Menetti kolmoset - Viihde - Ilta-Sanomat

Riki Sorsan perhetragedia: Menetti kolmoset

Positiivinen asenne auttoi laulaja Riki Sorsaa selviämään syövästä ja syntymättömien lasten menettämisestä.

Riki Sorsa ja hänen Barbara-vaimonsa ovat selvinneet monista vaikeuksista.­

29.12.2013 7:00

Kun Rikin Barbara-vaimo alkoi liiton alkuvaiheessa odottaa kolmosia, pari oli aivan innoissaan: pian perheessä olisi paljon vilskettä. Jossain oli kuitenkin päätetty toisin.

- Barbaralle tuli keskenmeno. Menetimme kaikki kolme lasta. Se oli järkyttävää, enkä pysty edes kuvittelemaan sitä tänä päivänä, että kävimme tuollaisen asian läpi. Ja miten me siitä selvisimme. Ehkä oli tarkoitettu näin tapahtua. Näin jälkeenpäin voi sanoa vastoinkäymisten opettaneen. Pääsimme yli asiasta ja käänsimme elämässämme uuden sivun, Riki muistelee.

- Emmehän me olleet ainoita, joille on näin käynyt. Elämä tuo ihmisille erilaisia yllätyksiä. Saimme konkreettisesti tuta siitä, millainen elämä voi olla ja mitä se voi tuoda mukanaan. Luonnolla on omat lakinsa, Riki miettii.

Uuden sivun kääntäminen tarkoitti sitä, ettei pariskunta vaipunut murheeseen, vaan ryhtyi yrittämään uutta lasta. - Heti tärppäsi, ja Barbi alkoi odottaa. Meille syntyi ensin Rasmus. Ja sitten tuli Rufus, laulaja iloitsee.

Syöpään sairastuminen pysäytti

Toinen vaikea paikka tuli seitsemän vuotta sitten, kun Rikillä todettiin nenä- ja nielusyöpä. Kun hän nyt muistelee hetkeä, jolloin sai kuulla sairastavansa syöpää, hän sanoo sen olleen eräänlainen totuuden paikka. - Se oli elämän ja uran pysähdyttävä hetki, ei vain minulle vaan koko perheelle. Kun on ollut laulaja koko ikänsä, niin olihan se valtava sokki ja kova paikka, hän muistelee.

Riki sanoo, että diagnoosin kuullessaan hän mietti ensimmäisenä nimenomaan perhettään. - Siinä sitten järkeilin, että laulu on vain sivuseikka elämässäni. Olin enemmän huolissani perheestäni ja siitä, miten he tulevat pärjäämään, Riki sanoo.

Monien mutkien kautta Riki päätti taistella voittaakseen syövän. - Minulle tuli taistelumieli ja pystyin sitten lopulta selättämään taudin. Siitä kiitos kuuluu myös HYKS:in henkilökunnalle. Rankkojen hoitojen avulla saimme syöpäkasvaimen pienenemään, eikä leikkausta tarvinnut tehdä, paranemisen jälkeen sairaudestaan eri tilaisuuksissa puhumassa käynyt Riki kertoo. - Silti voin sanoa, että olin aika pitkään, puolisentoista vuotta, kovan rääkin alla. Jouduin myös pitämään letkua, jonka kautta nautin yhdeksän kuukauden ajan nestepitoista ruokaa, hän kertoo.

Kun Riki Sorsa sai kesän 2007 lopulla kuulla voittaneensa syövän, hän istui lääkärissä vaimonsa kanssa. - Kyyneleet tulivat silmiimme, hän kertoo ja painottaa, että joutuu edelleen käymään vuositarkastuksissa.

Elämälle kiitollinen

Elämän vaikeuksissa Rikiä on vienyt eteenpäin positiivinen asenne. Riki nauraa, että hän hymyilee jopa räntäsateessa. - Meidän tulisi olla kiitollisia elämälle ja muistaa kiittää jokaisesta päivästä, hän sanoo.

Riki ja Barbara ovat olleet naimisissa 27 vuotta. Kodin hoidosta ja pariskunnan poikien Rasmuksen ja Rufuksen kasvatuksesta Riki antaa kiitoksen vaimolleen. Hän myöntää, että artistin työ on itsekeskeistä - yleensä taiteilija ajattelee vain itseään ja uraansa. Näin koti ja lapset jäävät vaimon harteille.

- Olen selvinnyt kaikesta näin hyvin, sillä minulla on niin rautainen vaimo. Barbara on aina hoitanut kodin ja pojat. Nyt voin sanoa olevani ylpeä isä, sillä molemmat pojat ovat pärjänneet ja opiskelevat ulkomailla, Riki kertoo.

Lue koko haastattelu viikonlopun painetusta lehdestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?