12 viihdemaailman maailmantähteä, jotka kuolivat vuonna 2013

Julkaistu: , Päivitetty:

IS listasi tunnetuimat kuninkaalliset ja viihdemaailman tähdet, jotka menettivät henkensä vuonna 2013. Listauksessa ei ole poliitikkoja, vaan nimenomaan viihdetähtiä.

Näyttelijä Paul Walker

Paul Walker menehtyi 30. marraskuuta ollessaan matkustajana ystävänsä Roger Rodasin kuljettamassa autossa. Rodas menetti auton hallinnan ja Porsche Carrera GT syöksyi päin puuta ja syttyi palamaan. Molemmat miehet kuolivat rajussa törmäyksessä.

Intiimeihin hautajaisiin osallistui vain reilu 40 Walkerin läheistä, heidän joukossaan muun muassa hänen vanhempansa veljet sekä Walkerin 15-vuotias tytär Meadow ja pitkäaikainen tyttöystävä Jasmine Pilchard-Gosnell. Lisäksi paikalla olivat Hurjapäät-elokuvista (engl. Fast & Furious) tutut Michelle Rodriguez ja Tyrese Gibson.

Walkerin tuhkat laskettiin Hollywood Hillseillä sijaitsevalle Forest Lawn Memorial Park -hautausmaalle seremoniassa, joka ei E! Onlinen mukaan ollut uskonnollinen.
 

 


Näyttelijä Peter O´Toole

Legendaarinen Arabian Lawrence -näyttelijä Peter O’Toole kuoli 81-vuotiaana pitkäaikaiseen sairauteen Wellingtonin sairaalassa 14. joulukuuta Lontoossa.

O’Toole sai kahdeksan Oscar-ehdokkuutta, mutta voitti ensimmäisen Oscarinsa elämäntyöstään vasta vuonna 2003. Irlannissa syntynyt näyttelijäikoni ilmoitti viime vuonna lopettavansa näyttelemisen. Arabian Lawrencen lisäksi O’Toole muistetaan muun muassa Becketistä, Leijona talvella -elokuvasta ja Tudors-sarjasta.
 


 

 

Näyttelijä Cory Monteith

Televisiosarjasta Glee tunnetuksi tullut näyttelijä ja laulaja Cory Monteith, 31, kuoli heroiinin ja alkoholin yliannostukseen 13. heinäkuuta.

Monteith oli aiemmin tänä vuonna ollut huumevieroituksessa. Poliisi löysi hänen ruumiinsa Vancouverin keskustassa sijaitsevasta hotellista heinäkuussa. Kanadalainen Monteith seurusteli toisen Glee-tähden Lea Michelen kanssa.
 

 

 

Elokuva-arvostelija Roger Ebert

Yhdysvaltalainen elokuva-arvostelija Roger Ebert kuoli 18. kesäkuuta 70-vuotiaana kertaalleen leikatun syövän uusiuduttua. Ebert oli kotimaassaan alansa arvostetuin kirjoittaja. Ebert oli syntynyt 18. kesäkuuta 1942 lähellä Chicagoa Illinoisissa. Hän kirjoitti elokuvista ja ihailemistaan elokuvantekijöistä useita kirjoja. Ebert oli ennen kaikkea sanomalehtiarvostelija, joka kirjoitti lehdille yli 40 vuotta.

 
 


Näyttelijä Jeanne Cooper 

Useita Emmy-palkintoja saanut Jeanne Cooper menehtyi toukokuun 8. päivä 84-vuotiaana. Cooper tuli tunnetuksi Tunteita ja tuoksuja -sarjan (The Young and the Restless) näyttelijänä. Hän ehti olla saippuasarjan päätähti melkein 40 vuotta. Hän tuli sarjaan mukaan jo vuonna 1973, ja esitti siinä Katherine Chancelloria.
 

 

Näyttelijä James Gandolfini

 

The Sopranos -sarjan päätähti, muun muassa True Romancessa ja Zero Dark Thirtyssä näytellyt, James Gandolfini kuoli 51-vuotiaana Roomassa 20. päivä kesäkuuta. James Gandolfini oli yhdistetyllä työ- ja perhematkalla. Hänen piti osallistua Sisiliassa Taorminan elokuvafestivaaleille viikonloppuna italialaisen ohjaajan Gabriele Muccinon kanssa. Matkaseuranaan hänellä oli kouluikäinen poikansa Michael, 13, ensimmäisestä liitostaan Marcy Wudarskin kanssa.

TMZ-sivuston tietojen mukaan äiti lensi saman tien Italiaan poikansa tueksi, kun kuuli entisen miehensä kuolemasta. Sopranos-tähden perheystävä ja tiedottaja Michael Kobold mukaan ruumiinavauksessa selvisi, että Gandolfini kuoli sydänkohtaukseen.

Näyttelijä Dennis Farina

Amerikkalaisnäyttelijä Dennis Farina menehtyi 22. päivä heinäkuuta kotonaan Arizonassa. Keuhkoveritulppaan 69-vuotiaana kuollut Farina näytteli muun muassa Kova laki -tv-sarjassa.

Dennis Farina tuli suurelle yleisölle tutuksi myös useista elokuvista kuten Kunnian miehet, Pelastakaa sotamies Ryan ja Snatch - hävyttömät.


 

 
Muusikko Lou Reed


Rockmuusikko Lou Reed kuoli 27. lokakuuta 71 vuoden iässä New Yorkin Southamptonissa. Rocklegenda menehtyi maksansiirron aiheuttamiin komplikaatioihin.

Pitkään maksaongelmista kärsineelle Reedille tehtiin toukokuussa Ohion Cleveland Clinicilla maksansiirto. Reedin vaimo Laurie Anderson kertoi muusikon olleen kuolemaisillaan ennen maksansiirtoa. Kesäkuun alussa Reed oli jo toipunut sen verran, että hän kykeni työskentelemään.Lou Reed on kertonut avoimesti julkisuudessa takavuosien päihdeongelmistaan.

- Yritin päästä eroon huumeista juomalla. Se ei onnistunut, Reed kirjoitti vuonna 1992.

Reed tunnettiin paitsi yhtyeestään Velvet Undergroundista, myös omaleimaisesta tyylistään lauluntekijänä. Lou Reedin elämäntyöllä oli suunnaton vaikutus eri tyyleihin punkista grungeen sekä artisteihin R.E.M.:stä Eminemiin. Reed ehti vierailla Suomessa lukuisia kertoja, viimeisen kerran vuonna 2009.
 

 

 
Muusikko Clive Burr

Iron Maidenin ensimmäisillä levyillä soittanut Clive Burr, 56, menehtyi kodissaan maaliskuisena yönä pitkän sairauden väsyttämänä. Hän sairasti MS-tautia.

Burr liittyi Iron Maideniin vuonna 1979 ja soitti bändin kolmella ensimmäisellä levyllä. Ennen Iron Maidenia Burr soitti Samsonissa, jossa laulajana oli Maidenin Bruce Dickinson.

- Hän oli loistotyyppi, joka eli elämänsä täysillä. Sairastuessaankaan hän ei menettänyt huumorintajuaan. Tämä on erittäin surullinen päivä, ja ajatuksemme on Burrin perheen kanssa, Dickinson kirjoittaa Iron Maidenin kotisivuilla.


"Suomen kuningas"

 Vuonna 1918 Suomen kuninkaaksi valitun Friedrich Karlin pojanpoika, maakreivi Moritz kuoli. Hän menehtyi 23. toukokuuta Frankfurt am Mainissa.

Maakreivi Moritz oli kuollessaan 86-vuotias. Hänen oikea nimensä oli Suomen Kuvalehden mukaan Moritz Friedrich Karl Emanuel Humbert. Hänen isoisänsä Friedrich Karl valittiin Suomen kuninkaaksi vuonna 1918. Kuninkuutta kesti teoriassa vain lokakuusta 1918 joulukuuhun 1918. Saksan kukistuttua maailmansodassa kuninkaamme joutui luopumaan kruunusta, ennen kuin ehti Suomeen hoitamaan tehtävää.

Kuninkaallisten velvollisuuksien sijaan suku jäi jatkamaan perinteisen viinitilan johtamista.

 


 

Hollannin prinssi Johan Friso

 
Lumivyöryn alle jäänyt ja puolitoista vuotta koomassa maannut Hollannin prinssi Johan Friso kuoli 44-vuotiaana elokuun 12. päivä.

Prinssi jäi viime vuoden helmikuussa lumivyöryn alle lasketellessaan Itävallassa. Hän ennätti olla hautautuneen lumen alla 20 minuuttia, ennen kuin pelastusmiehistö sai kaivettua hänet esiin. Prinssin aivot vaurioituivat vakavasti, ja hän vajosi koomaan.

Hiihtokeskuksen edustaja Stefan Jochum kertoi tuolloin, että seurue laski merkittyjen reittien ulkopuolella. Johan Friso oli keväällä kuninkaaksi nousseen Willem-Alexanderin pikkuveli. Hän oli naimisissa ja pariskunnalla on kaksi lasta.

Friso ei kuitenkaan ollut kruununperillinen, sillä hän nai vuonna 2004 skandaaleihin sotkeutuneen Mabel Wisse Smitin ilman hallituksen siunausta.

 


 

Prinsessa Lilian

Ruotsin kuningashuoneen rakastettu prinsessa Lilian kuoli 97-vuotiaana 10. maaliskuuta. Alzheimerin tautia sairastanut Lilian kuoli kotonaan

Prinsessa Lilian oli naimisissa prinssi Bertilin, kuningas Kaarle XVI Kustaan sedän kanssa. Pariskunta joutui odottamaan avioitumistaan 33 vuotta, sillä Bertilin asema kruununperimäjärjestyksessä esti liiton tavallisen, kertaalleen eronneen naisen kanssa.

Parin suuri tragedia oli, että etikettisäännöt estivät heitä hankkimasta lapsia. He olivat avioituessaan molemmat jo yli 60-vuotiaita. Kruununprinsessa Victoriasta ja sisaruksista Carl Philipistä ja Madeleinesta tuli hyvin läheisiä parille. Lilian piti heitä kuin omina lapsenlapsinaan.
 

Huom! Lukijan toiveesta lisätty Slayerin perustajajäsen Jeff Hanneman, joka kuoli maksakirroosin toukokuussa. Hän oli kuollessaan 49-vuotias.
 


 

 

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt