3 syytä, miksi Depeche Mode on niin menestynyt - Viihde - Ilta-Sanomat

3 syytä, miksi Depeche Mode on niin menestynyt

Hauska, riipaiseva ja ristiriitainen - ja hyvävoimainen. Eilen Suomessa konsertoineen Depeche Moden suosion syyt on helppo löytää.

Depeche Moden näki sunnuntaina 10 500 kuulijaa.­

16.12.2013 8:26

Depeche Mode kiertää maailman areenoita jo neljännellä vuosikymmenellä. 1980-luvun aikalaisista vain U2 ja Metallica ovat isompia nimiä, muut saavat tyytyä pienempiin esiintymispaikkoihin tai nostalgia-kiertueisiin. Jos ylipäänsä ovat enää edes olemassa. Viimeksi viereltä hajosi komean, monin tavoin vastaavan uran "fiksuna" ja "kunnianhimoisena" kestosuosikkina tehnyt amerikkalaisyhtye R.E.M. IS katsoi Depeche Moden eilisen konsertin ja arvioi kolme syytä menestykseen.

Martin Gore­

Dave Gahan­

Kehittynyt show-teknologia mahdollistaa, että "bändin viidennen jäsenen", elokuvaohjaaja-valokuvaaja Anton Corbijnin visuaalisista tehosteista saadaan keikalla enemmän irti. Ja vaikka Depeche Mode on musiikillisesti ja tunnelmaltaan tummanpuhuva, Corbijnin filmeissä on usein myös huumoria. Välillä taustalla nähdään koiria poseeraamassa rocktähtien tavoin. Tai rocktähdet vasara- tai hitsaushommissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?