Popeda-fani ja Yö-fani risteilevät kolme vuorokautta putkeen - "Normi keikka" - Viihde - Ilta-Sanomat

Popeda-fani ja Yö-fani risteilevät kolme vuorokautta putkeen - "Normi keikka"

IS risteilee vajaan vuorokauden Itämerellä Popedan ja Yön kanssa. Tosifanit ovat laivassa kolme päivää.

13.12.2013 1:55 | Päivitetty 13.12.2013 8:04

Yön ja Popedan yhteisristeilyputki starttasi torstai-iltana Turusta. Baltic Princessillä on parisenkymmentä tosifania, jotka aikovat olla laivassa lähes kolme vuorokautta putkeen.

He eivät poistu laivasta mihinkään. Laivayhtiö ja matkanjärjestäjät ovat tulleet sen verran tosifaneja vastaan, ettei heidän tarvitse vaihtaa välissä hyttiä.

Mustajärvi ja Lindholm viettävät Baltic Princessillä Lindholmin (oik.) sanojen mukaan omaa Vain elämää -kokemustaan: sekalaisissa kokoonpanoissa lauletaan kanssabändin kappaleita.­

Mäntsäläläinen Kari Kykkänen, 52, tuli risteilylle Yön takia ja erityisesti siksi, että Olli Lindholmilla on hyvät välispiikit. Kykkänen on todellinen musiikkiristeilyveteraani, joka ei väsähdä kesken tykityksen.

- Oikeastaan on parempi, että on monta keikkaa putkeen. Matkustaminen laivalle on niin rasittavaa, Kykkänen perustelee.

- Olen ollut monta kertaa risteilemässä artistien takia niin, että ollaan oltu monta päivää merellä. Paula Koivuniemellä on ollut monta keikkaa, samoin Yöllä, Anne Mattilalla myös.

- Tämä on ihan normi keikka, Kykkänen tokaisee.

Kykkänen laskee olleensa Viking Isabellalla toistasataa kertaa, ja uudehkolla Viking Gracellakin kuusi kertaa.

Yö ja Popeda esiintyvät laivalla kolme päivää putkeen.­

Vaikka Kykkänen tuli Baltic Princessille Yön takia, sietää hän Popedaa ihan hyvin. Se on ihan hyvä juttu, ettei viikonloppu mene Popeda-fanien kanssa tönimiseksi. Heitä on laivan 1 800 matkustajasta enemmistö - näin ainakin arvelee suuri Popeda-fani Marjo Mäkelä, 42.

- Tänään olen laivalla poikieni Robinin ja Jetron kanssa. Seuraaville risteilyille tulevat lisäksi loput lapseni, äitini ja kavereita, Salossa asuva Mäkelä kertoo.

Hän näki Popedan ensimmäisen kerran Helsingin Lepakossa vuonna 1985. Siitä keikasta jäi mieleen tungos. Se ei ole hävinnyt keikoilta mihinkään, ainakaan eturivistä. Mäkelä oli myös viime vuonna Popeda-risteilyllä, ja siellä piti jonottaa kärsivällisesti joka paikkaan.

Keikalla hän aikoo laulaa kovaa mukana. Sanat hän osaa arviolta 98 prosentista biiseistä.

- Paras Popedan kappale on Onhan päivä vielä huomennakin. Ehkä sen takia, että Costello Hautamäki lauloi sen nelikymppisilläni, Mäkelän silmät loistavat.

Popedan kitaristi Costello onkin niin hyvä tuttu, että he morjestelevat laivallakin kohdatessaan. Marjo Mäkelän poikia Robin Holmbergia, 18, ja Jetro Holmbergia, 15, ei tarvinnut raahata väkisin mukaan risteilyputkelle. He saavat seuraavalle lähdölle kaveriseuraa.

- Pojat ovat kasvaneet Popedaa kuunnellen, Marjoa hymyilyttää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?